Hlavní obsah

Teplice - Sparta 0:4Totální nadvláda! Jízdu Letenských řídil Šural a Stanciu, parádně se trefil i Frýdek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Šural 0 : 1
17. Šural 0 : 2
29. Frýdek 0 : 3
39. Stanciu 0 : 4
Záznam online reportáže

Teplice

Čtyřbrankový výprask uštědřili fotbalisté Sparty při nedělním souboji na severu Čech Teplicím. Hosté zápasu jednoznačně dominovali, proměnili první dvě šance Šuralem a do poločasu pak ještě parádními trefami skóre navýšili. Domácí na trávníku prakticky neexistovali, nebyli schopní žádné reakce a rozdíl ve skóre pro ně byl ještě milosrdný.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Sparťané v prvním poločase jasně kralovali

Článek
Fotogalerie

Sparta si zápas nesmírně ulehčila, když už v druhé minutě poslal z levé strany přímý kop do pokutového území Stanciu a hlavou zakončující Šural mířil přesně - 0:1. Než se domácí stačili vzpamatovat, bylo jejich manko dvoubrankové. Z pravé strany poslal centrovaný míč do velkého vápna domácích opět Stanciu a hlavičkující Šural byl neomylný - 0:2.

Domácí se dvakrát dožadovali pokutového kopu po soubojích Vaněčka s obránci Pražanů, ale z herního hlediska zaostávali. Jejich hře chyběla přesnost, důraz, jakákoliv nápaditost.

Hosté posíleni vydařeným vstupem naopak excelovali. Po přihrávce Kangy si míč před pokutovým územím zaseknul Frýdek, Kučera ve skluzu prosvištěl kolem, načež projektil z pravačky záložníka Sparty zapadl od břevna do sítě. Zmar Severočechů však ještě nebyl dokonán. Po ruce Krále totiž nařídil sudí přímý kop a Stanciu skóroval počtvrté.

Po obrátce hosté kontrolovali zápas a sebevědomě směřovali pro tři body. Dokonce mohli náskok navýšit, ale Kaya hlavičkoval po přímém kopu nad branku a po Šuralově přiťuknutí zase Tetteh sám před Divišem přestřelil.

Domácí se snažili skóre korigovat, ale přes defenzivu Sparty se do kloudné šance dostat nedokázali. Po ojedinělé standardní situaci pak Vaněček na centrovaný míč vůbec nedosáhl, a tak se Severočeši nezmohli ani na jediný gólový úspěch.

4. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Sparta Praha 0:4 (0:4)
Branka: 2. a 17. Šural, 29. Frýdek, 39. Stanciu. Rozhodčí: Hrubeš - Pospíšil, Koval. ŽK: Ljevakovič, Krob - Kanga, Chipciu. Diváci: 15.131.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Jeřábek, Král, Krob - Hyčka (84. Trubač), Kučera, Ljevakovič (76. Shejbal), Hora, Žitný (89. Červenka) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.
Sparta: Nita - Chipciu, Kaya, Radakovič, Costa - Stanciu, Kanga, Frýdek (84. Vácha), Plavšič (69. Vatajelu) - Šural, Tetteh (78. Sáček). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: