Hlavní obsah

Baník - Dukla 2:0Ostrava přehrála Duklu, která jako jediná zůstává bez bodu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Šašinka 1 : 0
43. Diop 2 : 0
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Ostravy se v šestém ligovém kole vypořádali s poslední Duklou Praha a po výhře 2:0 se vyšvihli do čela neúplné tabulky. O branky Baníku se zasloužili Ondřej Šašinka a Dame Diop, který skóroval v ročníku počtvrté. Dukla ani na šestý pokus v sezóně pod koučem Pavlem Drskem nezabodovala a Ostravě ve vzájemných zápasech podlehla po více než čtyřech letech.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hráči Baníku Ostrava se radují z první branky proti Dukle, uprostřed autor gólu Ondřej Šašinka.

Článek

Do kádru Ostravských se po zranění vrátil útočník Baroš, ale kouč Páník ho ještě ponechal na lavičce a důvěru stejně jako v Olomouci svěřil Diopovi s Ondřejem Šašinkou.

Baník do zápasu vlétnul jako vichr a na soupeře se valil jeden rychlý výpad za druhým. Hosté přežili ještě gólovou hlavičku Filla, ale ve 12. minutě náporu podlehli: bleskový kontr po ose Hrubý, Holzer zblízka do opuštěné brány zakončil Šašinka.

Pražané se pak vymanili z defenzívy a po půlhodině hry dokonce převzali otěže zápasu. Dukla měla minimálně na vyrovnání. Tetourovu nepříjemnou ránu z velkého vápna Laštůvka vyrazil, ale čistý gól měl v 35. minutě na noze především Brandner, který se sice vzorově zbavil obránce, ale sám před brankářem zvolil nepřesné zakončení.

Hosty navíc ještě více nalomil gól do šatny: Diop se ve 43. minutě důrazně vrhl do souboje s brankářem Radou, který balon nedokázal udržet, a senegalský útočník v pádu zvýšil na 2:0. I přes velké protesty Pražanů u sudího Machálka gól platil.

Diop odstartoval i druhou půli - středem hřiště se dostal za obranu, ale Rada si tentokrát s jeho střelou poradil. Hosté se i pak znovu snažili hrát aktivně a opticky s Baníkem drželi krok. Příležitostí ke skórování však měli poskrovnu. Do jedné zajímavé se v 57. minutě dostal smolař minulých kol Chlumecký, ale jeho tečovaná střela však skončila těsně vedle tyče.

Baník hrál údržbu a v poslední minutě ho z klidu málem vyvedl střídající Bezdička, který však ve vyložené příležitosti přestřelil bránu. Ostravský gólman Laštůvka tak už 405 minut na Městském stadionu neinkasoval a Baník doma neprohrál podeváté v řadě.

6. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Dukla Praha 2:0 (2:0)
Branky: 12. O. Šašinka. 43. Diop. Rozhodčí: Machálek - Podaný, Boček. ŽK: Pazdera - Preisler. Diváci: 10.405.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman - Fillo, Jánoš, Hrubý, Holzer (79. Granečný) - O. Šašinka (64. Jirásek), Diop (89. J. Šašinka). Trenér: Páník.
Dukla: Rada - Miloševič, Bezpalec, Chlumecký, Preisler - Tetour, Hanousek - Douděra (81. Holík), Bilovský, Brandner (81. Bezdička) - Schranz. Trenér: Drsek.

Reklama

Související témata: