Hlavní obsah

Asi mě hráči chtějí, usmíval se po premiérovém triumfu Opavy kouč Skuhravý

Brno

Na sedmý pokus se dočkali. Fotbalisté Opavy si v brněnském azylu vyšlápli na rozjetý Jablonec, v deštivém počasí a na provlhlém trávníku skolili favorita 2:0. Připsali si tak premiérovou ligovou výhru po postupu do nejvyšší soutěže.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Opavský trenér Roman Skuhravý při utkání s Jabloncem.

Článek

Opavský trenér Roman Skuhravý měl z prvního triumfu v sezóně o to větší radost, že v severočeském městě v minulosti řadu roků působil. „Váhal jsem, jestli mám teď prozradit, jak jsem kluky motivoval. Po naprosto nepovedeném derby s Karvinou, v němž jsme se dopustili doslova dětinských chyb, jsem jim řekl, že pokud neporazíme Jablonec, tak u mužstva skončím. Jak se zdá, tak to zabralo. Podali jsme tentokrát výborný výkon. Asi mě hráči chtějí," usmíval se po utkání spokojený Skuhravý.

Doufá, že vítězství nad celkem z popředí tabulky dodá jeho celku potřebný impuls. „Získali jsme sice hodně cenné tři body, ale musíme dál makat naplno," má jasno.

Vedoucím gólem nasměroval Slezany k výhře konžský záložník Joel Kayamba, který měl z premiérové ligové trefy nevídanou radost. „Vždyť nám vynesla strašně důležité tři body. Klidně za gól zaplatím v kabině třeba deset tisíc korun, je mně to úplně jedno. Vítězství přišlo v pravý čas, už jsme na něj čekali hodně dlouho. Zvedne nám sebevědomí," očekával šťastný Kayamba.

Před jeho trefou se dopustil hrubky gólman Jablonce Vlastimil Hrubý, jenž neudržel v rukavicích mokrý balón. „Bohužel mě vypadl, moje velká chyba. Spoluhráčům se za to omlouvám, porážka jde tentokrát za mnou," kál se. „Opavští se pak mohli zatáhnout a my jsme jejich defenzívu marně dobývali," pozoroval Hrubý z branky.

Kouč Jablonce Petr Rada ho ovšem z prohry nevinil. „Jindy nás zase mnohokrát podržel. A my jsme měli ještě dost času, abychom se zápasem něco udělali. Ve druhé půli jsme si sice vynutili výraznou převahu a kopali jsme spoustu rohů, avšak moc vyložených šancí jsme si bohužel nevypracovali. Taková porážka po předchozích třech vítězstvích v řadě a bezprostředně před reprezentační přestávkou mě hrozně štve. Musíme si ji teď pečlivě rozebrat a důkladně se připravit na další část sezóny, v níž nám přibydou utkání skupinové fáze Evropské ligy," dívá se Rada už dopředu.

Reklama

Související témata: