Hlavní obsah

Ostravský Baník vnímal bod s Libercem jako ztrátu

OSTRAVA

Šestkrát v řadě už v nejvyšší soutěži fotbalisté Baníku neprohráli, ale body na jejich kontě přibývají pomalu i proto, že Ostravané také nedělní dobře rozehraný zápas s Libercem dotáhli jen do remízového konce. Hostům k výhře nepomohlo ani to, že do Ostravy dorazili letadlem.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Ilustrační foto

Článek

Půl hodiny se hrálo na ostravskou branku, ale pak jako by Liberci došly síly a na rozbitém trávníku jasně vévodil sedmi tisíci fanoušky dopředu hnaný Baník. "Je pravda, že v prvním poločase byl náš výkon výraznější," prohlásil trenér Slovanu Vítězslav Lavička.

Jeho tým dorazil do Ostravy letadlem, aby šetřil síly, neboť duel na Bazalech se vklínil mezi pohárové zápasy s Grasshoppers Curych a Alkmaarem. "Zápas se Švýcary nám vzal fyzické síly, ale vysoká výhra posílila psychiku," nevymlouval se na náročný program kouč mistra.

Gólové momenty se urodily v rozpětí necelých tří minut. Nejprve se hlavou trefil František Rajtoral, v posledních třech utkáních skóroval čtyřikrát! "Jenže ani jednou to neznamenalo naši výhru. Asi bude muset dát gól někdo jiný," podotkl.

Hosté odpověděli záhy. Daniel Pudil využil nedorozumění domácí obrany s gólmanem Raškou. "Klimpl si asi myslel, že na balón půjdu. Míč se ale točil od branky, já si na to nevěřil. Chyba byla v komunikaci mezi mnou a beky," mínil Raška.

Pudil v tom neviděl ani tak selhání domácích, jako spíše výbornou práci spoluhráče Pospěcha. "Já to za šťastnou trefu nepovažuji," dodal střelec.

Reklama

Související témata: