Hlavní obsah

Slovácko - Opava 0:2Opava vyhrála na Slovácku a po 13 letech v lize zvítězila venku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Kuzmanovič 0 : 1
87. Juřena 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka prohráli v 10. kole první ligy s nováčkem Opavou 0:2. Slezany poslal do vedení v první půli Nemanja Kuzmanovič a v závěru potvrdil tři body střídající Václav Juřena. Opava po více než 13 letech vyhrála ligový zápas venku a z posledních čtyř kol třikrát zvítězila 2:0. Díky tomu se posunula na dvanácté místo tabulky, Slovácko je po páté porážce v nejvyšší soutěži za sebou na čtrnácté pozici.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Slovácka Michal Daněk.

Článek

Opava zaskočila soupeře útočnou hrou podloženou důrazným napadáním. Už ve druhé minutě domácí stoper Krejčí ztratil míč, ale střelu Kuzmanoviče stačil brankář Daněk vyrazit. Slovácko se snažilo odpovídat rychlými protiútoky, které dotáhlo i k zakončení. V osmé minutě Havlíkovu střelu vyrazil brankář Šrom, o pět minut později Rezek dokonce trefil tyč.

Nápor domácích postupně polevil a aktivněji hrající Slezané otevřeli skóre ve 23. minutě, kdy po rohovém kopu Zapalače brankář Daněk nedosáhl na Kuzmanovičovu hlavičku. Opavu vedoucí gól povzbudil a jednoduchými kombinačními akcemi se dostávala častěji k zakončení.

Slovácko hrozilo spíše z brejků. Po půlhodině hry po Juroškově pokusu zachránila hosty znovu tyč a ve 34. minutě po Kalabiškově centru Sadílek netrefil ve vyložené šanci branku.

Po změně stran se herní obraz změnil. Slovácko získalo územní převahu, zápolilo však s nepřesností v koncovce. Nejblíže k vyrovnání měl v 55. minutě po nedorozumění obránce Svozila s brankářem Šromem nabíhající Havlík, který však netrefil branku.

Trenér Slovácka Kordula střídáními posílil útočnou sílu, ale domácí se jen s obtížemi dostávali přes zhuštěné zadní řady soupeře. V nervózním závěru se tlak domácích měnil v beznaděj a trenér Kordula byl vykázán na tribunu. Tříbodový zisk Opavě pojistil v 87. minutě Juřena, který se dostal k odraženému míči, obešel brankáře Daňka a pohodlně přidal druhý gól.

10. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - SFC Opava 0:2 (0:1)
Branky: 23. Kuzmanovič, 87. Juřena. Rozhodčí: Nenadál - Hrabovský, Pospíšil. ŽK. Zajíc, Navrátil - Kuzmanovič, Zapalač, Schaffartzik, Kayamba. Diváci: 3986.
Slovácko: Daněk - Juroška, Krejčí, Hofmann, Divíšek - Janošek - Kalabiška (58. Navrátil), Sadílek (76. Zajíc), Havlík, Rezek (65. Kubala) - Kuchta. Trenér: Kordula.
Opava: Šrom - Simerský, Schaffartzik, Svozil - Hrabina, Zavadil, Jursa, Zapalač - Kuzmanovič (77. Janetzký) - Puškáč (68. Kayamba), Smola (82. Juřena). Trenér: Kopecký.

Reklama

Související témata: