Hlavní obsah

Baník i bez vyloučeného Baroše porazil Slavii! Teplice nespasil ani nový trenér

Praha
Aktualizováno

Žádný trhák! Sešívané do něho nepustili fotbalisté Baníku Ostrava, kteří pražskou Slavii v rámci 10. ligového kola porazili 2:1. A to přesto, že drtivou většinu zápasu hráli v deseti bez vyloučeného kanonýra a kapitána týmu Milana Baroše! Oba góly vítězů vstřelil Martin Fillo. Slavia se s 24 body udržela vedoucí pozici díky lepšímu skóre před Plzní, třetí je s jednobodovým odstupem Sparta. Teplickým fotbalistům nepomohla ani změna trenéra, v neděli podlehli doma Jablonci 1:2.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Rozezlený Milan Baroš z Baníku Ostrava.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní vedou tabulku o skóre před Plzní, v případě výhry v Ostravě se jim naskýtala možnost svým pronásledovatelům odskočit. Jenomže Baník na podzim prohrál doma jen se Spartou a na dalšího pražského soka se skvěle připravil. Zvítězil, ačkoliv od 15. minuty dohrával utkání bez vyloučeného kapitána Milana Baroše, který viděl červenou kartu po intervenci videorozhodčího. Na první gól Martina Filla ještě odpověděl Miroslav Stoch, druhá Fillova trefa v nastavení první půle už ale byla vítězná.

V nervózním závěru byl šest minut před koncem vykázán na tribunu ostravský kouč Páník, ale Slavia už s porážkou nic nesvedla. V Ostravě se jí dlouhodobě nedaří, vyhrála tam jediný z posledních devíti ligových zápasů.

Teplice poprvé v lize vedl trenér Hejkal, který nahradil odvolaného Šmejkala. Okamžitá výsledková změna však nepřišla, tým ze Stínadel neporazil Jablonec už počtvrté za sebou. Tepličtí sice začali dobře a po čtvrthodině je dostal do vedení Hora, hosté, kteří v minulém kole porazili mistrovskou Plzeň 3:0, ale skóre otočili. Obrat dokonal krásnou ránou z dálky v první minutě nastaveného času Masopust.

První fotbalová liga - 10. kolo:
Pátek
Bohemians - Karviná 0:0
Plzeň - Sparta 1:0
Sobota
Dukla - Zlín 1:1
Slovácko - Opava 0:2
Příbram - Mladá Boleslav 3:0
Liberec - Olomouc 3:0
Neděle
Ostrava - Slavia 2:1
Branky: 20. a 45.+4 Fillo - 27. Stoch
Teplice - Jablonec 1:2
Branky: 16. Hora - 26. Holeš, 90.+1 Masopust

Reklama