Hlavní obsah

Černé retro se vrací na Letnou. Sparta slaví 125. narozeniny

Když před pěti lety na oslavu 120. narozenin klubu naposledy oblékli černé retro dresy, získali nakonec double a prožili svou nejúspěšnější sezonu v samostatné české historii. Teď mohou fotbalisté pražské Sparty doufat, že se k podobnému triumfu aspoň přiblíží. „Nevzdávat se. Tohle slovo mi vždycky Spartu definovalo,“ říká Tomáš Rosický v přiloženém videu ke 125 letům existence, které si klub připomíná právě dnes.

Sparta slaví 125 letVideo: sparta.cz

 
Článek
Fotogalerie

Je reprezentační přestávka, a tak AC Sparta Praha oslaví významné jubileum společně s fanoušky při nejbližším domácím zápase s Jabloncem v neděli 25. listopadu.

Tým nastoupí ve speciálních černých retro dresech, které jsou již v prodeji ve fanshopu. Klub připravil 7 videí, která vyprávějí o jednotlivých érách historie klubu. Do Síně slávy bude inaugurován bývalý útočník Arnošt Pazdera. V poločase proběhne křest knih Andreje Kvašňáka a nové edice Železné Sparty.

Poslední kulaté jubileum slavila Sparta před pěti lety - a ve výročním zápase tehdy porazila Mladou Boleslav 4:1. Aktuálně je za Slavií a Plzní na třetí příčce ligové tabulky.

Reklama

Související témata: