Hlavní obsah

Do Jablonce míří Fábry. Hledali jsme podobný typ, jako je Masopust, prozradil Rada

Jablonec

Čtvrtý tým ligy by měl v pátek představit první posilu. Do Jablonce míří ze slovenské Nitry záložník Andrej Fábry. Podle informací Sport.cz už zbývají dořešit před podpisem smlouvy jen drobnosti. Severočeský klub tak reaguje na odchod Lukáše Masopusta, který po skončení podzimní části posílil Slavii.

Foto: Valentyn Ogirenko, Reuters

Jablonecký trenér Petr Rada se může těšit na slovenskou posilu.

Článek

„Hledali jsme podobný typ, jako je Masopust. Sledovali jsme ho dlouhodobě. Je to mladý hráč s velkým potenciálem," prozradil jablonecký kouč Petr Rada o talentovaném hráči.

21letý rodák z Topolčan odehrál v aktuální sezoně za Nitru šestnáct utkání, ve kterých vstřelil sedm branek a na šest nahrál. Podílel se tak přesně na polovině vstřelených branek momentálně šestého celku slovenské soutěže. V ní debutoval před rokem a půl.

„Jde o rychlostní typ hráče s dobrou kopací technikou. Jeho výhodou také je, že je použitelný na více pozic. Možná jen bude potřebovat nějaký čas na aklimatizaci, což by však neměl být velký problém," poznamenal Rada.

Jablonci by se ofenzivní univerzál hodil i v případě odchodu špílmachra Michala Trávníka, o něhož je na trhu velký zájem. Pětinásobný reprezentant by však měl zimní přípravu začít na severu Čech.

Tým Petra Rady se poprvé sejde v sobotu, kdy hráči absolvují v Praze kondiční testy. Úvodní přípravný zápas sehrají zelenobílí v úterý proti Pardubicím. Na herní soustředění Jablonečtí zamíří 22. ledna tradičně do Portugalska.

Reklama

Související témata: