Hlavní obsah

Nejlepší střelec Slovácka se těší na Teplice. Byly pro mě na prvním místě, přesvědčuje Kuchta

Teplice

Se čtyřmi góly byl útočník Jan Kuchta na podzim nejlepším prvoligovým střelcem FC Slovácko. Další trefy za tamní celek ale na jaře už nepřidá, protože po ukončení hostování z pražské Slavie zamířil do Teplic. „Těším se na nové angažmá a chci být prospěšný pro tým,“ říká nadějný fotbalista, který při zahájení zimní přípravy v teplickém klubu oslavil 8. ledna dvaadvacáté narozeniny.

Foto: Vojtěch Hájek, ČTK

Jan Kuchta během přípravy Teplic.

Článek

Jak jste spokojen se svojí bilancí v dresu Slovácka?

Čtyři góly se asi cení, ale mohl jsem jich dát alespoň o tři více. Měl jsem hodně šancí, a i když jsem třeba ke konci podzimu moc nehrál, příležitosti ke skórování stejně přicházely. Na jednu stranu jsem rád i za čtyři branky, ale mrzí mě, že to nebylo ještě lepší.

Proč jste v závěru bývalého angažmá nebyl herně vytížený jako předtím?

Když přišel do Slovácka nový trenér Martin Svědík, tak se mě zeptal, jestli je pravda, že pomýšlím na Teplice. Odkýval jsem to, a řekl na rovinu, že ano a že chci přijmout teplickou nabídku. Pak už jsem ve Slovácku tolik nehrál a chodil na hřiště z pozice žolíka. Snad jsem byl i z postu střídajícího hráče týmu prospěšný.

Foto: Vojtěch Hájek, ČTK

Teplice byly pro Jan Kuchtu na prvním místě.

V Teplicích byste měl nahradit jejich dosavadního kanonýra Davida Vaněčka, který dal v loňské sezoně deset a na podzim sedm gólů.

Pro Teplice jsem se rozhodl už dva měsíce před koncem podzimu. A jsem rád, že se to povedlo. Pokud jde o herní styl, jsem jiný typ než David Vaněček. A jestli ho mám nahradit, tak spíš hrou, co mi je vlastní. Chtěl bych být přínosem i jinak, třeba i asistencemi. Hlavní je, aby se dařilo mužstvu a v tom případě se daří i jednotlivcům. A věřím, že pak budou padat i góly.

Prý o vás hodně stál především teplický trenér Stanislav Hejkal.

Za to jsem mu vděčný, že má ve mě důvěru. Mluvili jsme na rovinu a řekl jsem, že mám Teplice na prvním místě. Probírali jsme to i s panem Vachouškem (sportovní ředitel Teplic), Slavií a agentem. Upřednostnili jsme Teplice, konkrétně hostování na rok a půl.

Uvažujete už o případném návratu do Slavie?

Tak daleko a dopředu ještě nemyslím. Chci odvést dobrou práci v Teplicích a mít z toho dobrý pocit. Pocházím od Jičína a s přítelkyní se přestěhujeme blíž domů ku Praze. Zatím budu bydlet v Teplicích u spoluhráče Dana Trubače.

Kdo z vás bude vařit?

To vaření spíš necháme na restaurace (mírný úsměv).

Zůstaňme tedy u fotbalu. Jak berete fakt, že nesmíte kvůli hostování právě ze Slavie nastoupit v prvním jarním kole na půdě lídra?

Je nepříjemné a zvláštní, když se připravujete a víte, že nemůžete první kolo hrát. Týká se to i Dana Trubače. O týden se nám prodlouží příprava a čekání. Prostě jsme to přijali a věřím, že budeme připravení na druhý zápas. Těším se na start ligy a doufám, že vyběhnu na teplických Stínadlech ve druhém kole proti Mladé Boleslavi.

Reklama

Související témata: