Hlavní obsah

Karviná získala slovenského záložníka Bukatu

Karviná

Předposlední tým Fortuna ligy Karviná zbrojí na jarní boje téměř výhradně na Slovensku. Po Záhumenském, Faškovi, Rundičovi a Djordjevičovi podepsal ve Slezsku smlouvu slovenský záložník Martin Bukata, který na podzim působil v Beneventu ve druhé italské lize.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Norbert Hrnčár, trenér MFK Karviná.

Článek

V pátém týmu druhé italské ligy ale příliš šancí nedostal a po podzimní části v Beneventu rozvázal smlouvu. Do Karviné přišel 25letý rodák z Košic jako volný hráč a v pondělí ráno se připojil k týmu, který mířil autobusem na soustředění do slovinských Moravských Toplic. „Vyšlo to výborně. Za ten týden se všichni lépe poznáme, jsem rád, že se můžu připojit k týmu a začít hned trénovat," řekl při nastupování do autobusu Bukata, který je pátým slovenským hráčem v týmu.

Největší porci mistrovských utkání odehrál Bukata pod trenérem Radoslavem Látalem v Košicích a později i v polských Gliwicích. S oběma týmy okusil i předkolo Evropské ligy. V roce 2014 si s Košicemi zahrál proti Liberci (0:1 a 0:3), o dva roky později s polským celkem vypadl ve stejné fázi soutěže se švédským Göteborgem (0:3 a 0:0).

„Opět jde o hráče, kterého dobře znám. Je to především středový hráč, pravák. Jsem přesvědčený, že svou nespornou kvalitou nám určitě na jaře pomůže," řekl k nové posile trenér MFK Norbert Hrnčár.

Reklama

Související témata: