Hlavní obsah

Porvou se o titul. Ztrácet na Slavii devět bodů by byl průšvih, vědí v Plzni

Aktualizováno

Pekelný program mají společný. Ve čtvrtek úvodní zápasy prvního kola play off Evropské ligy, za týden odvety. A mezi pohárovým programem v neděli vzájemný duel. Fotbalisté druhé Plzně ve šlágru 21. ligového kola hostí vedoucí Slavii a jejich střet zásadně ovlivní bitvu o titul. Zápas se hraje od 17:00, přímý přenos vysílá O2 TV Sport. On-line reportáž můžete sledovat na Sport.cz.

Jak se Slavia a Plzeň chystají na šlágr kola? Video: Sport.cz

 
Článek

Sešívaní mají v čele k dobru šest bodů. Větší ztrátu si už obhájci titulu dovolit nemohou.

„Svátek fotbalu. Plný stadion a šance se ke Slavii dotáhnout. Kdyby se nedej bože prohrálo, tak už to bude hodně těžké. Neříkám, že zápas rozhodne o titulu, ale hodně napoví," říká zkušený David Limberský v rozhovoru pro klubový web Viktorie. Pětatřicetiletý obránce si může připsat jubilejní 350. prvoligový zápas.

Trenér Trpišovský nevyloučil před Plzní změny v slávistické sestavěVideo: Sport.cz

Šestibodový polštář je samozřejmě velkou výhodou sešívaných. S případnou remízou ovšem nekalkulují.

„Vždy hrajeme na vítězství. Někdy pak záleží na okolnostech, jak se zápas bude vyvíjet. Je možné, že po zápase si řekneme, kdyby skončil remízou, že bod je maximum," předesílá trenér Jindřich Trpišovský.

Rivalové jdou do bitvy po čtvrtečních pohárových dramatech. Zatímco Slavia remizovala s Genkem, Plzeň zvládla velký obrat a Dinamo Záhřeb porazila.

V neděli to s Plzní bude hezký zápas, hodně šancí, slibuje obránce Slavie Jan BořilVideo: Sport.cz

„Obrat v tak těžkém zápase má samozřejmě na sebevědomí mužstva obrovský vliv. Doufám, že nás nastartuje do těžkého nedělního utkání, v němž nás čeká nejtěžší soupeř v lize," přeje si trenér Pavel Vrba.

Viktorii čeká reparát za zářijový debakl 0:4 v Edenu. Doma však porazila Slavii ve čtyřech ligových utkáních za sebou.

„Hlavně věřím, že v domácím prostředí potvrdíme naši kvalitu a že stáhneme i nějaký bodový rozdíl, abychom se Slavii přiblížili, a ještě zdramatizovali boj o titul," plánuje Vrba.

Na trávníku se bude jiskřit, zápas má punce největší prestiže.

„Oběma týmům půjde o hodně. Myslím, že zápas bude určitě trochu nervóznější a zvládne ho tým, který emoce více ukočíruje. Oba týmy jsou vyspělé a dokážou chybu potrestat," upozorňuje Trpišovský.

Reklama

Související témata: