Hlavní obsah

Olomouc - Příbram 2:0Příbram nasadila tři posily, ale na Hané prohrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
26. Plšek 1 : 0
90. Zahradníček 2 : 0
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Olomouce zvítězili ve 22. ligovém kole v souboji sousedů ze spodní části tabulky nad Příbramí 2:0. Hanáky poslal ve 26. minutě do vedení Jakub Plšek a v nastavení přidal pojistku Tomáš Zahradníček. Sigma poprvé v sezoně vyhrála dvě kola po sobě a poskočila na dvanácté místo. Nováček z Příbrami podlehl v lize Olomouci poprvé po pěti zápasech a je o dva body zpět třináctý.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

David Houska z Olomouce a Martin Nový z Příbrami v akci během utkání nejvyšší soutěže fotbalistů.

Článek
Fotogalerie

Příbram nasadila hned tři posily z tohoto týdne, do základní sestavy se dostali navrátilci Matoušek s Chalušem i Kingue. Jindy spíše defenzivní záložník Květ do tentokrát postavil na hrot útoku.

Jako první zahrozila Sigma. Hostující gólman Kočí při odkopu před vápnem trefil útočníka Nešpora a míč skončil kousek vedle prázdné branky. V 16. minutě se Matoušek dvěma kličkami zbavil protihráčů, ale v dobré šanci trefil jen gólmana Buchtu. Na druhé straně pak Zahradníček udělal kličku brankáři, dostal se však do velké úhlu a mířil jen do boční sítě.

V 26. minutě už Olomoučtí otevřeli skóre. Po Zahradníčkově centru sklepl míč Sladký pro volného Plška a ten poslal vystřelil přesně k tyči. Domácí záložník se v lize trefil poprvé od začátku září.

Příbram po změně stran přidala a Hanáci se dostali pod tlak. V 68. minutě na centr z pravé strany naskočil hostující Mingazov, v dobré pozici však hlavičkoval nad. Za čtyři minuty na opačné straně v tísni mířil vedle střídající Yunis.

Příbram v závěru otevřela hru a domácí hrozili z brejků. Houska ještě těsně nedosáhl na míč a poté v 86. minutě v obrovské šanci vypálil nad Falta, ale na startu třetí minuty nastavení už Hanáci slavili. Po souboji Treglera s Yunisem v hostujícím vápně nechal rozhodčí Hrubeš pokračovat hru a střídající Dvořák připravil gól do prázdné branky Zahradníčkovi. Domácí záložník skóroval poprvé v ligové sezoně.

22. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - 1. FK Příbram 2:0 (1:0)
Branky: 26. Plšek, 90.+3 Zahradníček. Rozhodčí: Hrubeš - Kubr, Vaňkat. ŽK: Sladký, Vepřek - Chaluš, Květ. Diváci: 2748.
Olomouc: Buchta - Sladký, Beneš, Polom, Vepřek - Zahradníček, Kalvach, Plšek (80. Dvořák), Houska (89. Štěrba), Falta - Nešpor (71. Yunis). Trenér: Jílek.
Příbram: Kočí - Nový, Chaluš, Tregler, Antwi - Kingue (58. Keita), Jablonský (84. Kodr) - Rezek (62. Voltr), Matoušek, Mingazov - Květ. Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: