Hlavní obsah

Konečně pravá Sparta, libuje si jeden z hrdinů šlágru

Praha

Jen samá pozitiva. Mimo jiné i tři góly od odchovanců a průměrný věk střelců 21,75 roku. Pod jasnou výhru fotbalistů Sparty nad Plzní 4:0 se výrazně podepsal i dvaadvacetiletý Michal Sáček. V prvním poločase došel pro penaltu, po přestávce si pak ve svém jubilejním padesátém ligovém zápase připsal premiérový gól. „Konečně pravá Sparta,“ pochvaluje si jeden z hrdinů šlágru. Sáčkovu zpověď si můžete poslechnout v přiloženém videu.

Sparťan Michal Sáček si proti Plzni připsal svůj první ligový gólVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Během pár týdnů se sparťanská nálada otočila o 180 stupňů. Ještě začátkem jara fanoušci na mužstvo vytrvale pískali, přestože o gól porazilo Bohemians i Duklu.

Od bitvy s Baníkem se atmosféra změnila. Pět jarních kol, plný počet bodů. Teď dokonce největší vítězství nad Plzní od roku 2000.

„Již od začátku zimní přípravy bylo cítit, že je lepší atmosféra než na podzim. Jak v kabině, tak na hřišti. Potvrzujeme, že jdeme nahoru a doufám, že to bude pokračovat," přeje si Michal Sáček.

Tak se chtějí prezentovat

Konečně se v lize poprvé trefil. Gólem na 3:0 definitivně rozhodl.

„Za gól jsem samozřejmě rád. Čekal jsem na něj hodně dlouho. U mě však převažuje větší radost z výhry. Já jsem měl vždycky, že tým je víc než já nebo individuality," líčí rodák z Hustopečí.

Nejmladší střelec první ligy Adam Hložek načal zkázu PlzněVideo: Sport.cz

Výsledek je pro Spartu nečekaný, úžasný. „Musím říct, že i hra byla velice kvalitní. Tak se chceme prezentovat," poukazuje Sáček. „Každá výhra má váhu a víme, že předchozí zápasy jsme zvládli týmově, i když hra nebyla podle představ."

Sparta teď s jistotou drží třetí příčku. Po sobotě může pokukovat i po druhé Plzni.

„Osm bodů je pořád hodně, ale po šlágru máme naději. Utkání do konce ligy je ještě hodně a třeba se situace nějak vyvrbí," usmívá se Sáček.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava