Hlavní obsah

Spartu vysvobodily dva pokutové kopy, Baník zastavil sérii porážek

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava remizovali v úvodním sobotním utkání 25. kola první ligy s Mladou Boleslaví 1:1 a uťali sérii tří porážek v řadě. Slovácko pak remizovalo s Jablonce, 0:0 a připsalo si třetí nerozhodný výsledek v řadě. Z výhry se v sobotu těšil zatím jen Liberec. Ten díky trefě kanonýra Libora Kozáka vyhrál nad Zlínem 1:0. Sparta vyhrála nad Sigmou Olomouc 2:1, když jí tři body vystřelil ze dvou penalt Guélor Kanga.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Guélor Kanga poté, co proti Olomouci proměnil první penaltu.

Článek
Fotogalerie

Ostrava nebyla před utkáním s Mladou Boleslaví v ideálním rozpoložení. Prohrála poslední tři kola a inkasovala v nich 9 branek. Baník ale rozjel zápas skvěle, když už po čtyřech minutách vedl po trefě Václava Procházky. Jenže další trefu nepřidal.

Klíčové pro Středočechy bylo, že se ještě v první půli dostal do hry exslávista Mešanovič. Chvíli před půlí totiž vyrovnal na konečných 1:1. Baník tak nevyhrál nad Boleslaví už v posledních sedmi vzájemných zápasech.

Slovácko si opět potvrdilo, že proti Jablonci mu to prostě nejde. Neoblíbeného soupeře, nedokázalo porazit už v deseti ligových zápasech v řadě. Jelikož se gólově neprosadil ani kouče Petra Rady, skončil duel nepopulární bezbrankovou remízou.

Na domácí půdě naplno zabral Liberec. Slovan ještě neztrácí naději na skupinu o titul a tři body z bitvy se Zlínem se mu náramně hodí. Žádná gólová přestřelka se U Nisy nekonala, Severočeši ale berou díky trefě Libora Kozáka i hubené vítězství 1:0.

Sparta nastoupila proti Sigmě Olomouc bez zraněného Bořka Dočkala, ale stejně slaví šestou jarní výhru. Hanáci ale na Letné hodně zlobili a v poslední minutě před odchodem do kabinou se dokonce Faltou dočkali vedení.

Po přestávce sice měli Letenští převahu, ale gólově se Pražané dlouho nedokázali prosadit. Vyrovnání přišlo z penalty poté, co hraní rukou jednoho z Hanáků přezkoumával sudí Ardeleanu u videa. Nakonec vše vyhodnotil jako přestupek proti pravidlům a ukázal na penaltový puntík. Gól na 1:1 vstřelil ranou k tyči Kanga.

Netrvalo dlouho a přišlo sparťanské vysvobození. A opět z pokutového kopu. Tentokrát se penalta kopala za neohrabaný zákrok Jemelky na útočníka Tetteha. Ani podruhé se Kanga nemýlil. Sparta tak dál kráčí jarní částí ligy bez ztráty bodu.

Program 25. kola:
Pátek
Teplice - Plzeň 2:1
Dukla - Karviná 2:1
Sobota
Ostrava - Ml. Boleslav 1:1
Branky: 4. Procházka - 43. Mešanovič.
Slovácko - Jablonec 0:0
Liberec - Zlín 1:0
Branka: 21. Kozák.
Sparta - Olomouc 2:1
Branky: 72. a 77. Kanga obě z pen. - 45. Falta.
Neděle
15:00 Bohemians - Opava
17:30 Příbram - Slavia
Byly podle vás obě penalty ve prospěch Sparty v duelu se Sigmou nařízeny správně?
Ano, obě penalty se měly pískat.
53,9 %
Ne, nařízena měla být pouze jedna penalta.
5,3 %
Ne, Sparta neměla zahrávat ani jeden pokutový kop.
40,8 %
Celkem hlasovalo 7007 čtenářů.

Reklama