Hlavní obsah

Prohra se Slavií byla poslední kapkou. Csaplár v Příbrami skončil!

Trenér Josef Csaplár už není trenérem fotbalové Příbrami. Po nedělním ligovém utkání se Slavií (porážka 0:2) se sešel se šéfem klubu Jaroslavem Starkou, domluvili se, že se jejich cesty rozejdou. Kdo se stane jeho nástupcem zatím není známo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Josef Csaplár už není trenérem fotbalistů Příbrami.

Článek

„Informaci, že už nejsem trenérem Příbrami, můžu potvrdit. S panem Starkou jsme se domluvili na ukončení spolupráce," řekl Sport.cz Csaplár s tím, že důvody a příčiny rozchodu s Příbramí nebude komentovat.

Tím zásadním může být postavení v tabulce. Po pětadvaceti kolech jsou Středočeši na čtrnáctém, barážovém, místě. Ve fotbalových kuloárech ale delší dobu kolovaly zvěsti, že mezi Csaplárem a managementem nepanuje soulad. Ostatně, sám Csaplár to naznažil po podzimním utkání na půdě mistrovské Plzně, kde nováček remizoval 1:1. „Můj čas v Příbrami se asi naplňuje. Delší čas zvažuji, že bych skončil," pravil tehdy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Josef Csaplár během utkání na Bohemians.

"Domluvili jsme se s Csaplárem na ukončení spolupráce. Děkujeme mu za jeho služby pro 1. FK Příbram," uvedl prezident klubu Jaroslav Starka. Kdo Csaplára na lavičce nahradí, zatím příbramský celek neoznámil.

Bývalý kouč Slavie a Liberce, který s Ladislavem Škorpilem dovedli v sezoně 2001/2002 k mistrovskému titulu a do čtvrtfinále Poháru UEFA, přišel k Litavce v létě 2017. Po sestupu klubu do druhé ligy na něj čekala téměř prázdná kabina, mužstvo budoval prakticky od nuly.

Přesto dokázal Příbram vrátit bleskově mezi elitu, díky ofenzivnímu stylu je nováček příjemným oživením soutěže. Týmu se však nevyhnuly výsledkové výkyvy, kdy jeden týden byl schopný obrat o body Spartu a Plzeň, a příští zápas inkasovat pět gólů. Ligový nováček má nyní stejně bodů jako třináctí Bohemians 1905 a náskok sedmi bodů na předposlední Duklu. Z posledních čtyř kol Příbram třikrát prohrála, s 56 góly má nejhorší obranu v soutěži.

Reklama

Související témata: