Hlavní obsah

Opava - Dukla 2:0Dukla prohrála v Opavě a zůstala na posledním místě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Smola 1 : 0
72. Stáňa 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Dukly ve 26. kole první ligy prohráli v Opavě 0:2 a zůstali na posledním místě tabulky o bod za Karvinou. Slezského nováčka poslal do vedení už v šesté minutě Tomáš Smola a po změně stran přidal pojistku střídající Bronislav Stáňa. Oba týmy dohrávaly zápas v deseti, když v závěru první půle dostal červenou kartu Jan Žídek a v 53. minutě byl vyloučen také hostující Ivan Ostojič. Opava v jarní části poprvé zvítězila a je jedenáctá.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Opavy se radují z gólu proti Dukle.

Článek

Domácí začali dobře. Už po šesti minutách hry si na Zavadilův přímý kop naskočil Jurečka, jeho hlavičku Rada vyrazil před sebe a Smola zády k bráně dopravil balon do sítě.

Vzápětí mohli Slezané vedení navýšit. Zavadil centroval opět z podobné pozice na Smolu, ten však zblízka hlavičkoval nad bránu. Dukla držela balon, jenže se nedokázala probít do zakončení. Po půlhodině to zpoza šestnáctky zkusil González, ale míč poslal nad opavskou bránu.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Jan Schaffartzik a Dominik Simerský z Opavy, Vojtěch Hadaščok a Pablo González z Dukly Praha, Jaroslav Svozil, Jakub Janetzký a Matěj Hrabina z Opavy.

Pak přišla pro domácí velká komplikace. Žídek fauloval Douděru, dostal druhou žlutou a červenou kartu a zápas pro něj skončil. V závěru první půle Janetzkého přízemní ránu skvěle zlikvidoval brankář Rada, na druhé straně pokus Hadaščoka gólman Fendrich vytěsnil na roh.

Krátce po změně stran šla do deseti i Dukla. Ostojič sáhl na Jurečku a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Paradoxně to byl dejvický tým, kdo byl v dalších okamžicích blíž gólu. Raspopovič přízemním centrem našel Gonzáleze, který z dobré pozice pálil bez přípravy vedle pravé tyče.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Opavy (ve žlutém) slaví úvodní gól proti Dukle.

Krátce nato se Pražané dožadovali pokutového kopu po pádu Holendy, ale rozhodčí Orel daný zákrok nevyhodnotil jako penaltový a Hadaščok svou hlavičku nenasměroval mezi tyče.

Následně Opavě vyšlo střídání. Stáňa byl na trávníku sotva minutu, když mu Jurečka naservíroval ideální přihrávku do malého vápna a opavský záložník v 72. minutě upravil na konečných 2:0. Opava vyhrála poprvé po šesti kolech, Dukla venku nebodovala počtvrté za sebou.

26. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - Dukla Praha 2:0 (1:0)
Branky: 6. Smola, 72. Stáňa. Rozhodčí: Orel - Blažej, Hock. ŽK: Žídek, Smola, Juřena - Hadaščok, Ostojič, Douděra, Doumbia, Bezpalec, Tetour. ČK: 39. Žídek - 53. Ostojič. Diváci: 4062.
Opava: Fendrich - Hrabina (74. Řezníček), Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil, Schaffartzik - Jurečka, Janetzký (70. Stáňa), Zapalač - Smola (80. Juřena). Trenér: Kopecký.
Dukla: Rada - Bezpalec (83. Dancák), Ostojič, Raspopovič - Tetour, Doumbia, Hanousek, Douděra (61. Holík) - Holenda, Hadaščok (69. Koval), González. Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: