Hlavní obsah

Konejšíme se počtem šancí a střel, ale když neslavíme výhru, dobré to nebylo, věděl Trpišovský

Praha

Měli převahu. V druhém poločase i souvislý tlak. Ale optimální výkon fotbalová Slavia v sobotní bitvě s Libercem na domácím trávníku v duelu 26. kola nejvyšší soutěže nepředvedla. I proto musela po devíti předešlých výhrách při ligových duelech na vlastním stadionu skousnout jen remízový výsledek (1:1). „Můžeme se konejšit počtem šancí a množstvím střel, ale když jsme nedokázali vyhrát, nebylo to dobré," vynesl jasný soud Jindřich Trpišovský, trenér Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Jan Bořil, Ondřej Kolář, Miroslav Stoch a Přemysl Kovář po remíze s Libercem.

Článek

Jste hodně zklamaný, že se nepodařilo navázat na předchozí domácí ligová utkání a v sobotu jste proti Liberci nepřidali desátý triumf v řadě?

Ztráta před vlastními diváky nás hodně mrzí. Návštěva byla skvělá. Řekl bych, že jsme předvedli standardní výkon. Ale všechny zajímá vítězství. Tudíž se můžeme konejšit počtem šancí a množství nebezpečných střel, ale dobré to nebylo, protože jsme nevyhráli. Jsem tudíž zklamaný.

I přestože jste měli větší držení míče a Liberce jste přestříleli, zejména do přestávky nebyl výkon Slavie optimální. V čem byl problém?

Liberec nás hodně napadal, nešetřil krokem a všude byl včas. Nás srážely nepřesnosti. Hlavně právě v prvním poločase. Kolem pokutového území soupeře bylo ztrát prostě moc, proto byla naše hra roztrhaná a celkově se hrálo nahoru dolů, což jsme nechtěli dopustit. S ohledem na kvalitu Liberce jsme si přitom vytvořili více šancí, než jsme čekali. Vždyť ještě před pauzou měli velké příležitosti Stoch, Škoda či Traoré, jenže jsme nic nevyužili. Po přestávce se naše hra zlepšila. Po pěkné akci jsme vstřelili gól. Jenže pak jsme dvakrát špatně odvrátili balon a po rohovém kopu inkasovali.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Bořil ze Slavie se raduje z gólu proti Liberci.

Byl pro vývoj zápasu rozhodující vynikající výkon libereckého brankáře Nguyena?

Myslím, že jsme z něj udělali brankáře kola. Klíčová prostě byla produktivita. Do pauzy jsme měli tři stoprocentní šance, celkově dvanáct střel na branku z velice dobrých pozic. Jenže nás vychytal Nguyen. A Liberec naopak ze dvou ran mezi tyče jednou skóroval.

V Liberci jste působil před příchodem do Slavie ještě na podzim roku 2017. Tušil jste, že budou Severočeši klást tuhý odpor?

Ano. Měli jsme ze soupeře respekt, protože jde o velice běhavý tým. Páteř mužstva je vlastně stejná z doby mého působení, byť několik nových hráčů do sestavy naskočilo. Mají mimořádně atletickou zálohu, jejíž hráči se dostávají v zápase k dvanácti naběhaným kilometrům. Ale mimořádná připravenost a obětavost se vztahuje na celý tým. Vždyť i v osmdesáté minutě jsou schopní vracet se do defenzivy v deseti lidech. Pokud prohráli, tak s výjimkou dvou zápasů vždy jen o gól. Inkasují jen výjimečně. A pokud jsou v něčem zranitelní, tak při standardních situacích. Těch jsme měli spoustu, jenže jsme je nevyužili.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký brankář Filip Nguyen při zákroku v duelu se Slavií.

Projevilo se na výkonu Slavie negativně, že spousta hráčů z kádru v minulých dvou týdnech plnila povinnosti u národních týmů?

Náš výkon po reprezentační přestávce nebyl optimální. Vlastně jsme během pauzy měli k dispozici do tréninku jen sedm hráčů z kádru. Ale jde prostě o překážku, s níž jsme si měli poradit.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články