Hlavní obsah

Vrba po nerváku: Slavii gratulujeme k titulu, ale budeme chtít ještě kousat

Nakonec se jeho tým Slavii přece jen o dva body přiblížil. Ale trenér Pavel Vrba během nedělního ligového duelu s Bohemians 1905 zestárl o několik měsíců. Plzeň lehce získala dvoubrankový náskok, aby pak přežila pokutový kop, několik vyložených šancí Klokanů a v závěru horko-těžko urvala gólem Chorého těsné vítězství 3:2.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Chorý z Plzně se raduje z třetího gólu s Milanem Petrželou (vpravo).

Článek

Proč jste si utkání tak zkomplikovali?

Bohemka nás donutila k chybám. Z nich vznikaly situace, které pro nás nevycházely dobře. Naštěstí je neproměňovala, stoprocentních šancí měla víc než my.

Jak si vysvětlujete, že Bohemians vyhráli na šance?

Vyjádřím se k inkasovaným gólům. Při standardkách jsou někteří hráči určení na osobní obranu, když má pak soupeř odražený balon na malém vápně, jde o chybu jednotlivce. Při druhé situaci šlo o nezachycení soupeře v obranné činnosti, což je také základní věc. Chyb v defenzivě bylo na můj vkus hodně. Dalším naším problémem byla rozehrávka, která byla příliš komplikovaná.

Udělal vám radost závěr, kdy mužstvo zapnulo a vstřelilo vítěznou branku?

Měli jsme v zápase takové tři bloky. V prvním jsme dominovali, dali jsme dvě branky. Pak jsme znejistěli, nechali si dát dva góly. Pak se to zase obrátilo. Ještě se zmíním o jedné pozitivní zprávě: po delší době jsme dali tři góly, což je úplně super.

Nepostrádáte však u mužstva větší ochotu pracovat směrem dozadu?

Tak to není. Mužstvo pracuje, snaží se. Někdy hráči z přemíry snahy dělají věci, které nejsou ideální. S ochotou pracovat to nemá nic společného. Nedokázali bychom se po druhé inkasované brance zvednout a zápas dovést k vítězství, kdybychom na tom nebyli dobře kondičně.

Je to tedy spíš otázka psychiky?

Je na nás vytvářený tlak ze strany Slavie, která hraje velice dobře, bodově nám utekla. Ale nevzdáváme se, chceme ji ještě potrápit. I když, pan Tvrdík (pozn. - šéf Slavie) nám v uplynulé sezoně gratuloval s velkým předstihem k titulu, nakonec se o něj hrálo až do konce. My tedy také Slavii gratulujeme k titulu. Ale budeme chtít ještě kousat.

Dá se sedmibodové manko na Slavii stáhnout?

Musíme poděkovat fotbalové asociaci, že vymyslela systém s nadstavbou. Díky němu jsme ještě ve hře o titul. Jinak bychom měli situaci hodně komplikovanou.

Spoléháte trochu na to, že Slavia hraje na třech frontách? Kromě ligy jí čeká čtvrtfinále Evropské ligy proti Chelsea a domácí pohár.

Dvojzápas s Chelsea je pro každého hráče v Česku něco mimořádného. Předpokládám, že tato utkání pro slávisty budou zřejmě víc než liga. Což se může nějakým způsobem projevit. Ale na druhou stranu mají zkušené mužstvo i trenéra. Sám jsem zvědavý, jak to zvládnou.

Věříte, že fotbalisté Plzně ještě zkomplikují Slavii cestu za mistrovským titulem?
Ano.
25,9 %
Ne.
74,1 %
Celkem hlasovalo 16345 čtenářů.

Reklama

Související témata: