Hlavní obsah

Skuhravý: Nadstavba nám dává druhou šanci. Buď budeme jelita a promarníme ji, nebo o ni budeme bojovat

Za záchranou vede cesta přes dva základní atributy: maximální nasazení a disciplínu. Poslední Dukla si ale dovoluje luxus: poslední čtyři zápasy dohrávala v deseti. Naposledy včera v Jablonci, kdy jí vyloučení Doumbii ze závěru prvního poločasu dost možná připravilo o body. Severočeši totiž v přesilovce duel otočili (2:1).

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Dukly Roman Skuhravý při utkání v Jablonci.

Článek

„Nepamatuju si, že bych byl u týmu, který by dostal čtyři červené za sebou. Dvakrát jsme byli vyloučeni kvůli nedisciplinovanosti, dvakrát po technicko-taktické chybě. Hrát v naší situaci v deseti je obrovský problém," povzdechl si trenér Roman Skuhravý.

„Červená série" začala doma s Karvinou, kdy se pakoval po druhé žluté Djuranovič. Následně v Opavě oslabil mužstvo Ostojič, proti Slavii pro změnu Holenda. Včera si smolnou chvilku vybral Doumbia, který podklouzl, přišel o míč a Vataleju by uháněl sám na bránu. Hostující záložník ho stáhl.

I kvůli tomuto momentu je situace Dukly kritická. Vzhledem k sobotnímu triumfu nad Zlínem ztrácí na patnáctou Karvinou už 4 body. „V pátek jsme po výhře Bohemky v Teplicích oficiálně sestoupili. Nadstavba nám dává druhou šanci. Pokud ji v životě dostanete, tak jste buď jelita a promarníte ji, nebo se o ni budete snažit bojovat. Pokud na ní budeme připraveni, záchranu zvládneme," dodal Skuhravý.

Reklama

Související témata: