Hlavní obsah

Dávám jen hezké góly, chlubí se nečekaný hrdina. Sparťani bod z Edenu berou

Praha

Poprvé na jaře nastoupil v základní sestavě a hned se stal hrdinou fotbalové Sparty v prestižním derby. Srdjan Plavšič byl trochu nečekaným střelcem, který stanovil remízu 1:1 na půdě Slavie. Srbského záložníka s přezdívkou Atomový mravenec předloni dohodil Spartě její bývalý hráč, nyní agent Igor Gluščevič.

Sparťané bod z Edenu berou. Byl to můj nejdůležitější gól, řekl Srdjan PlavšičVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Kouč sešívaných bere svého gólmana Koláře v ochranu. "Viděl jsem záběr zadní kamery. Plavšičova rána ve vzduchu uhnula snad o dva a půl metru, navíc se otřela o Bořilovu nohu. Chytat se podle mě nedala. Tohle dnes míče dělají, jsou nepřáteli gólmanů," míní Jindřich Trpišovský.

„Já moc gólům nedávám. Ale když už se trefím, většinou jde o pěkný gól. Šlo o zlomek vteřiny. Balon mi sedl na levačku a krásně zapadl do branky," líčí srbský záložník.

Je to křivda, říkají slávisté po derby. Vadí jim, jak rozhodovalo videoVideo: Sport.cz

Připsal si druhý ligový gól v sezoně, nedávno jednou trefou přispěl k pohárovému postupu přes Teplice. „Čekal jsem na svou šanci, makal v tréninku i v zápasech, pokud jsem do nich naskočil jako střídající hráč," ujišťuje, že neztrácel naději.

Jeho nasazení bylo jednou ze tří změn v základní sestavě, kterou Sparta v Edenu proti poslednímu duelu se Zlínem udělala. A vyplatila se. „Derby bylo nesmírně vyhecované, ale atmosféra úžasná," líčí Plavšič.

Tvrdý a těžký zápas o malých válkách

Derby se místy proměnilo v gladiátorské hry. Spousta zákroků byla za hranou. „Tvrdý a těžký zápas. Dostali jsme první gól, ale ukázali jsme charakter a vyrovnali," cení si Costa, první africký kapitán v historii Sparty. „Derby je derby. Zápas o soubojích, o malých válkách. Nakonec remízu z venku bereme jako něco pozitivního," dodává.

„Když jsme vyrovnali, ještě jsme věřili, že bychom mohli skóre otočit a vyhrát. Ale když vezmu, že Slavia vedla, bod musíme brát," uznává mladík Adam Hložek.

Zažil první derby mezi dospělými. A měl roztržku s reprezentantem Bořilem. „V šestnácti letech si nemůžu vyskakovat na tak zkušené hráče. Snažil jsem se soustředit na svoji hru. Ale samozřejmě jsem byl vyhecovaný i já. Chtěl jsem vyhrát. Také jsem ale dost chytrý, abych si takové věci pohlídal," netají, že trochu přestřelil.

Reklama

Související témata: