Hlavní obsah

Sparta - Karviná 1:3Hned po derby přišel senzační výbuch. Straka s outsiderem vyplenil Letnou!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Wágner 0 : 1
25. Guba 0 : 2
54. Wágner 0 : 3
89. Hašek 1 : 3
Záznam online reportáže

Kdo si myslel, že remíza vydřená v derby na Slavii nakopne fotbalisty Sparty do závěrečné části sezony, šeredně se spletl. Letenští v utkání 29. ligového kola propadli a doma senzačně prohráli se zachraňující se Karvinou 1:3. Tým bývalé sparťanské hvězdy Františka Straky tak učinil nečekaně výrazný krok k záchraně. Sparta s ním naopak poprvé v lize prohrála a také poprvé na jaře na vlastním trávníku odevzdala všechny body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karvinský útočník Tomáš Wágner vstřelil gól na hřišti pražské Sparty. Obránce Costa jej neuhlídal.

Článek
Fotogalerie

Letenští si mezi dva výjezdy do Edenu vložili duel se zachraňujícím se týmem. Proti Karviné si odpykával trest Kanga, v nominaci nebyli Štetina, Tetteh ani Plavšič, do základní sestavy se naopak po delší době dostali Radkovič a Čivič. Kouč Straka, sparťanská legenda na lavičce Karviné, překvapil zařazením brankáře Pastornického místo Berkovce.

Úvod byl divoký. Hned v první minutě se hnal do šance Drchal, ale míč se mu zamotal pod nohy. Naopak hosté hned svou první příležitost proměnili. Gólman Nita zareagoval na Gubův tečovaný centr, Wágner v souboji kapitánů přeskočil Costu a míč z jeho hlavy zamířil do opuštěné branky. Karviná tak záhy zjistila, že se nemusí mladé Sparty bát, a přidala několik dalších svižných akcí.

Hra Letenských byla rozháraná, Drchal zůstával v útoku odříznutý. A tak se Karviná nenechala pobízet. Jednoduchou kombinací rozebrala obranu a Guba v 25. minutě zvýšil na 2:0. Zaskočený favorit nedokázal reagovat, fanoušci začali pískat.

Pořád však nebylo Spartě nejhůř. V nástupu do druhé půle mohla aspoň snížit, když Drchal trefil tyč, Hložek měl při dorážce před sebou odkrytou celou branku, ale zatřásl jen břevnem. Hosté byli opět efektivnější. Ke třetímu gólu přišli takřka zadarmo. Nita totiž neudržel lehkou Lingrovu střelu a Wágner snadno doklepl míč do sítě.

Když pak domácí přežili další šance soupeře a sami nebyli schopní skórovat, začal domácí kotel ironicky skandovat „0:3 je dobrej výsledek" a „Hoši děkujem"... Nechybělo ani "Ščasný ven".

Až minutu před koncem zaznamenal střídající Hašek pohotovou střelou zdálky čestný úspěch zoufalého favorita.

Fotbalová liga - 29. kolo:
Sparta Praha - MFK Karviná 1:3 (0:2)
Branky: 89. M. Hašek - 4. a 54. Wágner, 25. Guba. Rozhodčí: Marek - Vlček, Poživil - Adam (video). ŽK: Sáček (Sp.). Diváci: 10 425.
Sparta: Nita - Chipciu, Radakovič, Costa, Hanousek - Karlsson, Hložek, Sáček, Frýdek (58. M. Hašek), Čivič (63. Zahustel) - Drchal. Trenér: Ščasný.
Karviná: Pastornický - Krivák, Čolič, Rundič, Záhumenský - Smrž, Budínský - Ba Loua (90. Moravec), Lingr (86. Bukata), Guba (65. Letič) - Wágner. Trenér: Straka.

Reklama

Související témata: