Hlavní obsah

Skuhravý je smířený s pádem do druhé ligy. Nejsem naivní, ta ztráta se rovná sestupu, řekl kouč Dukly

Plzeň

Ví, která uhodila. Smazat v nadstavbě devítibodové manko na Karvinou nevidí trenér Dukly Roman Skuhravý reálně. „Ve hře je sice ještě patnáct bodů, v každém zápase budeme chtít uspět. Ale nejsem naivní, ta ztráta se rovná sestupu Dukly," konstatoval po sobotní porážce 0:4 v Plzni.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Roman Skuhravý.

Článek

Zkraje týdne si kouč sedne s vedením klubu a společně vyhodnotí nynější situaci. Ve vzduchu se vznáší scénář, že v nadstavbě dá příležitost méně vytíženým hráčům. „To se jeví jako nejpravděpodobnější krok," přiznal Skuhravý.

V zimní pauze doufal, že se Dukla na jaře výsledkově zvedne. Výsledek? V 11 zápasech získala pouhých 5 bodů. I přes očekávaný sestup do druhé ligy však cítí podporu managementu. „Když jsem do Dukly přicházel, stanovili jsme si dva cíle. Krátkodobý, pokusit se o záchranu, a dlouhodobý, rozvíjet hráče. Náš styl klade velké nároky na kondici, sebevědomí, na herní odvahu. Jenže situace, ve které jsme, svazuje některým nohy. Jestli budu dál trenérem Dukly, záleží pochopitelně na vedení. Momentálně ale podporu mám," uvedl Skuhravý.

Také v Plzni se jeho mužstvo prezentovalo fotbalově sympaticky, odvážně. Viktoriány několikrát přivedlo do úzkých. Nebýt zbrklosti ve finální fázi, výsledek pro Duklu byl mnohem příznivější.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Dukly Roman Skuhravý.

„Od vápna k vápnu jsme konkurenceschopní. Jenže v šestnáctkách nezvládáme. Ve vlastní nám chybí zodpovědnost, v útočné zase agresivita a odvaha. Chtěli jsme v Plzni hrát otevřeně, i když se to některým klukům nelíbí. Jsme ve fázi přerodu, který má nějaký cíl. A sice vychovávat hráče, aby byli konstruktivní. Věděli jsme, že v Plzni bude dobrá kulisa a soupeř, který praktikuje ofenzivní styl. Náš plán byl shodný, myslím, že jsme ho naplnili. Bohužel nejsme zarputilí v situacích, které rozhodují," pověděl Skuhravý.

Kterým z jeho svěřenců není po chuti jeho filosofie, a raději by v bojích o záchranu zvolili obligátní model s nezměrnou bojovností, bořením a sázkou na brejky? „Nebudu konkrétní. Můžete si zvolit cestu, co Karviná. Zachránit se, a příští rok se zachraňovat znovu. Nebo začít něco budovat, aby to mělo dlouhodobější trend a smysl. Rozhodli jsme se pro druhou variantu. Výsledky beru jako trenér na sebe, jsem však přesvědčený, že pro Duklu je budování jediná možná cesta," dodal Skuhravý.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava