Hlavní obsah

Desáté místo je maximem, snad z nás spadne tlak, doufá Ljevakovič před souboji s Boleslaví

Teplice

Bosenský fotbalový záložník Admir Ljevakovič dokončuje svoji dvanáctou prvoligovou sezonu v dresu FK Teplice. A zdálo by se, že ho nic nemůže dostat do úzkých. Přesto přiznal velké obavy z případného sešupu týmu do nejnižší nadstavbové skupiny. Tepličtí si nakonec už od pátku 3. května zahrají proti Mladé Boleslavi ve skupině o Evropskou ligu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický záložník Admir Ljevakovič.

Článek

„Bývám před zápasem vždycky nervózní, ale s výkopem to z mě spadne. Tentokrát jsem celé utkání protrpěl, abychom neztratili desáté místo po základní části," vrátil se Ljevakovič ještě k duelu s Příbramí (0:0).

„Říkal jsem si, že i kdybychom museli jet v prostřední skupině třeba do Zlína, že by mi to vůbec nevadilo. Hlavně když se vyhneme bojům o záchranu. Nechci být hloupý a blbý, ale tvrdím, že desátá pozice je momentálně odrazem naší výkonnosti a maximem," uvažoval kapitán.

Ljevakovič: Fotbalově se nám nedařilo

Ljevakovič si je vědom, že Teplice neměly v poslední době optimální formu. „Fotbalově se nám nedařilo. Prohráli jsme třikrát po sobě, pak jen remizovali s Příbramí. Bylo obtížné dostat se zpátky do hry. Museli jsme se vyrovnat s absencemi Moulise, Kroba, já jsem taky vynechal několik zápasů. Kluci se v sestavě točili a trenér Standa Hejkal to měl těžké. Takže jsme rádi, jak to nakonec dopadlo a ulevilo se nám," přemítal záložník.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Příbrami Ondřej Kočí, jeho spoluhráč Martin Nový, teplický Pavel Moulis a Matěj Chaluš z Příbrami.

S mužstvem se už chystá na páteční duel s Mladou Boleslaví v semifinále skupiny o Evropu. „Nečekáme nic jednoduchého, ale snad z nás spadne tlak. Soupeř bude favoritem. Vždyť Boleslav měla nakročeno do elitní šestky a v ligové tabulce po třiceti kolech získala o šest bodů více než Teplice," podotkl teplický lídr před dvojzápasem.

„Takový model jsme zažili dříve i v českém poháru, není to pro nás úplná novinka," připomněl systém soutěže.

Hrozba Kompličenko

Tématem odborníků i fanoušků bude jistě i otázka, jak si Severočeši poradí s nejlepším ligovým střelcem Nikolajem Komličenkem v boleslavském dresu. Zaznamenal už čtyřiadvacet gólů.

„To mluví jasnou řečí o jeho kvalitě. Možná to budou v nadstavbě pro něj závěrečné zápasy v české lize a půjde pryč. Spíš si ale přeji, aby dvě branky, které dal minule Zlínu, byly v této sezoně jeho poslední. A abychom mu nedovolili skórovat," dodal Ljevakovič s mírným úspěchem.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články