Hlavní obsah

Hattrick mu předpověděl masér. Konečně mi to tam spadlo, usmívá se Kalabiška po demolici Příbrami

Uherské Hradiště

Fotbalistům Slovácka se v tomto ligovém ročníku proti Příbrami daří, v úvodním kole nadstavbové skupiny o záchranu ji zdolali už potřetí. Na demolici středočeského týmu 5:1 se podílel hattrickem záložník Jan Kalabiška, který skóroval poprvé od loňského srpnového přestupu do Uherského Hradiště.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jan Kalabiška ze Slovácka.

Článek

„Super, že mi to tam konečně spadlo. Když jsem odcházel na zápas, manželka mě ujišťovala, že se už trefím. A tři góly mi dokonce předpověděl náš masér. Měl pravdu," usmívá se Kalabiška šťastně. „V dospělém fotbale jsem předtím dal hattrick jen jednou. Před asi čtyřmi roky ve slovenské lize za Senicu," vzpomíná.

Slovácku vyšel skvěle vstup do utkání, po osmnácti minutách vedlo už 3:0. „To bylo strašně příjemné. Těžili jsme ze soupeřových chyb. Škoda soupeřova snížení před pauzou, ale druhou půli jsme už zase hru kontrolovali. Získali jsme hrozně důležité body, které nám na úvod nadstavby dodají trochu klidu," těší Kalabišku.

Kouč Slovácka Martin Svědík ho pochválil. „Poté, co se mu moc nedařilo herně a nebyl ani produktivní, tak šel do sebe. Za píli a úsilí si góly zaslouží. Až na posledních deset minut první půle jsem byl s naším výkonem velmi spokojený. Do nadstavby jsme vstoupili výborně, ale musíme dál sbírat bod po bodíku," má jasno.

Příbramští si naopak cestu k přímé záchraně v elitní soutěži porážkou notně zkomplikovali. „Venku nás sráží individuální chyby. Na tři góly jsme domácím sami nahráli," štve autora jediné trefy hostů Jana Matouška. „A když jsme se po snížení na 1:3 přece jen trochu zvedli, nabídli jsme hned po pauze Slovácku další branku. V dalších zápasech musíme zabrat, baráži se chceme vyhnout," předsevzal si.

Příbramský trenér Roman Nádvorník doufá, že se to jeho mužstvu může ještě pořád podařit. „Z vítězství Opavy, která na poslední chvíli porazila z penalty Karvinou, ale moc velkou radost nemám. Jsem ovšem přesvědčený, že stále máme všechno ve svých rukou. Slovácko, které je naším neoblíbeným soupeřem a vůbec se nám na něj dlouhodobě nedaří, už máme za sebou. Na ostatní celky ve skupině o záchranu si věříme mnohem víc. Klíčový pro nás bude za týden domácí duel s Karvinou a pak jedeme na Bohemku a do Opavy. V těchto zápasech se bude lámat chleba," předpokládá Nádvorník.

Reklama

Související témata: