Hlavní obsah

Klokani po debaklu: Spadli jsme do sr***k, fanouškům jsme vrazili kudlu do zad

V posledním kole základní části na půdě Slovácka sahali po nadstavbové skupině o Evropskou ligu, po úterním debaklu 1:4 s Příbramí se fotbalisté Bohemians 1905 ocitli v pořádném průšvihu. Po nečekaně hladké prohře dopadli na první barážovou příčku, ve zbývajících dvou kolech se pokusí hrozbu baráže zvrátit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Martin Hašek během utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o záchranu.

Článek
Fotogalerie

„Kdyby mi někdo před třemi týdny řekl, že budeme po zápase s Příbramí v takové situaci, nevěřil bych mu. Tehdy jsme měli šanci hrát o poháry, zahrát si pak bez stresu. Místo toho na barážové příčce. Fotbal je někdy takový. Myslíte si, že je všechno v pohodě, ale najednou koukáte, hrozí vám baráž. Příbram nás mohla dostat do klidu, ale my jsme se tím zápasem dostali do ještě větších sraček," povzdechl si obránce Lukáš Pokorný.

Klokani měli přitom utkání s Příbramí skvěle rozehrané. Vaníček jim zařídil brzké vedení, navíc hostující Rezek nedal penaltu. Jenže gólovou akcí Vaníčka jejich veškerá ofenzivní aktivita skončila. „Gól nám paradoxně ublížil. Asi jsme se báli o výsledek. Místo uklidnění jsme se dostali dolů. Čtyři góly jsme mohli dostat už do přestávky. Byl to kolaps," prohlásil Pokorný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Vaníček z Bohemians během utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o záchranu s Příbramí.

„Podali jsme velice slabý výkon, šla by použít i jiná slova. Přitom k němu nebyl žádný důvod. Celé jaro v lize, kromě části zápasu se Slavií, jsme hráli dobře až velmi dobře. Proti Příbrami jsme propadli. Bohužel v situaci, kdy jsme potřebovali přinejhorším neprohrát. Nenacházím jinou příčinu, než že jsme to nezvládli mentálně. Tým chystám já, tudíž věc jde za mnou," řekl trenér Martin Hašek.

Fanoušci Bohemians dali po utkání týmu najevo nespokojenost. Nejprve skandováním "My chceme Bohemku", poté si s hráči mizerné představení vyříkávali. „Nedivím se, že byli naštvaní. Dostat doma čtyři góly je špatný. Vylili si srdce, ale nakonec nám stejně popřáli štěstí do zbývajících zápasů. Dál za námi stojí. My jsme jim teď vrazili kudlu do zad," podotkl Pokorný.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Bohemians Tomáš Fryšták po třetím inkasovaným gólu během utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o záchranu s Příbramí.

Klokany nyní čekají duely v Karviné a doma s Opavou. Cesta ven z barážové příčky povede nejspíš jen přes dvě výhry. „Pevně věřím, že budeme schopni Příbram napravit. Není jiná cesta, než na nepovedená zápas zapomenout a připravit se na další. Nejsme v ideální pozici, nicméně jsem přesvědčený, že první ligu udržíme," uvedl Hašek.

Reklama