Hlavní obsah

Dukla - Slovácko 0:0Slovácko nevyužilo dlouhou přesilovku a na Dukle remizovalo

Fotbalisté Slovácka remizovali ve čtvrtém kole skupiny o záchranu nadstavby první ligy na hřišti sestupující pražské Dukly bez branek, přestože domácí hráli od 23. minuty bez vyloučeného obránce Daniela Součka. Dejvický celek nevyhrál podeváté za sebou, naopak Slovácko natáhlo neporazitelnost na pět utkání.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ani Jan Holenda z Dukly se proti Slovácku střelecky neprosadil.

Článek

Oběma týmům už o nic nešlo. Dukla v minulém kole prohrou 0:3 v Karviné získala jistotu sestupu po osmi letech v nejvyšší soutěži, naopak Slovácko se výhrou 4:1 nad Opavou zachránilo.

První vážnou šanci si v deváté minutě vypracovalo Slovácko. Po rohovém kopu se v šestnáctce Dukly vytvořil závar a brankář Hruška střelu jednoho z hostujících hráčů vyrazil.

V 16. minutě běžel domácí Holík sám na gólmana Trmala, ale zakončil těsně vedle. Na druhé straně vypálil o čtyři minuty později z hranice vápna Kalabiška, míči v cestě do sítě však zabránil Hruška.

Souček byl vyloučen

Souček ve 23. minutě zastavil před šestnáctkou nedovoleně unikajícího Zajíce a rozhodčí Adámková domácího beka vyloučila. Dukla obdržela šestou červenou kartu v sezoně, což je nejvíce ze všech týmů. Následnou střelu Janoška z přímého kopu Hruška zastavil.

Ve druhém poločase se Slovácko poprvé dostalo ke střele v 63. minutě, kdy Havlík zamířil nad. O devět minut později se ke slovu dostala i Dukla, ale Tetour nastřelil z vápna boční síť. Čtvrt hodiny před koncem zkusil štěstí z dálky na vzdálenější tyč Hološko, ale Hruška zasáhl.

Pražané výsledek udrželi, v první lize však neporazili Slovácko podvanácté v řadě a na Julisce posedmé za sebou.

Dukla Praha - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Adámková - Nádvorník, Pfeifer. ŽK: Havlík, Rezek, Kalabiška (všichni Slovácko). ČK: 23. Souček (Dukla). Diváci: 654.
Dukla: Hruška - Douděra, Ďurica, Souček - Doumbia (86. Hanousek), Tetour, Holík (29. Bezpalec), Miloševič - Koval, Holenda, Hadaščok (66. Djuranovič). Trenér: Skuhravý.
Slovácko: Trmal - Reinberk, Hofmann, Divíšek (52. Rezek, 78. Sadílek), Kadlec - Navrátil, Janošek (59. Hološko), Havlík, Daníček, Kalabiška - Zajíc. Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata: