Hlavní obsah

Aspoň znepříjemnit Slavii mistrovské oslavy. Víc už Sparta nezmůže

Praha

Trpký letenský scénář se naplnil. Fotbalisté Sparty budou po nedělním derby v Edenu sledovat, jak jejich pražský rival převezme pohár pro mistra ligy. „Rádi bychom Slavii oslavy znepříjemnili. Výhra by i pro naše fandy byla alespoň malou náplastí za sezonu,“ avizuje obránce Lukáš Štetina, jehož tým skončí třetí a na rivala ztrácí propastných čtrnáct bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Štetina ze Sparty po vítězství nad Jabloncem.

Článek
Fotogalerie

Sparta ztrácí jednoho zraněného ofenzivního hráče za druhý, a tak v nedělním duelu s Jabloncem na sebe vzali zakončení obránci. Štetina a Zahustel svými trefami stanovili výsledek 2:0.

„Nějak se sešlo, že branky dávali obránci. Nehledal bych v tom ale nějakou symboliku s naší hrou. Góly prostě vyplynuly z průběhu zápasu," líčí Lukáš Štetina, který se prosadil po rohovém kopu hned ve 12. minutě. „Měli jsme i další šance, škoda že jsme je nedokázali proměnit," dodává slovenský stoper.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Ondřej Zahustel ze Sparty a Eduard Sobol z Jablonce.

Na děkovačku nedošlo

Sparta se výhrou aspoň trochu omluvila fanouškům za debakl v Plzni. Kvůli dělbuchům a dýmovnicím odpáleným z kotle však hráči nešli na děkovačku. Diváky pozdravili jen ze středového kruhu.

„Tichý protest je jejich věc. Chápeme je, že jsou po sezoně nazlobení. Ale pyrotechnika, to už bylo příliš. Dýmovnice a do toho petarda... Vždyť i my na hřišti se hrozně lekli a co musela udělat s malými dětmi v hledišti?" kroutí hlavou Štetina.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty bojovali o ligové body s Jabloncem

Duel s Jabloncem neměl patřičnou atmosféru. V neděli budou sešívaní v Edenu slavit a Letenští jim nechtějí dělat jen křoví.

„Derby je derby. I kdyby se hrál jen přátelák, tam jde vždy o hodně," zdůrazňuje Štetina.

Reklama