Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Zlín 3:0Mladá Boleslav postupuje, na soupeře pro boj o pohárovou Evropu ale čeká

MinutaMin. Tým Hráč Akce
52. Komličenko (penalta) 1 : 0
77. Přikryl 2 : 0
89. Ladra 3 : 0
Záznam online reportáže

Zdeněk PavlisSport.czPrávo

Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli v páteční odvetě finále ligové nadstavbové skupiny o Evropu nad Zlínem jasně 3:0 a zahrají si kvalifikační utkání o Evropskou ligu s pátým týmem ze skupiny o titul. Tím bude buď Liberec nebo Baník Ostrava.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Přikryl z Mladé Boleslavi se raduje ze vstřeleného gólu do sítě Zlína v odvetném utkání finále skupiny o Evropu.

Článek
Fotogalerie

O účast v pohárové Evropě si nakonec ze čtveřice týmů prostřední ligové skupiny zahrají fotbalisté Mladé Boleslav. V odvetné partii porazili góly Komličenka, Přikryla a Ladry Zlín 3:0, takže postupují dál. Na svého soupeře si ovšem musí počkat do neděle, protože mezi Ostravou a Libercem se teprve rozhodne, kdo skončí ve finálové skupině pátý a koho tudíž Středočeši vyzvou. Samozřejmě ale na protivníkově hřišti...

Oči dlouho bolely, neboť bída si celou první půli tykala s nouzí. A to se hrálo přitom o Evropu! Dokonce i reprezentační kouč Šilhavý se přijel do Mladé Boleslavi podívat, ale ani jemu duel v úvodních pětačtyřiceti minutách nic nenabídl.

Zlín spoléhající na dvougólové aktivum z domácího zápasu jen úporně bránil, odkopával míče a o fotbal si vůbec nepokoušel, Středočeši pak působili, jako by se potkali na hřiště poprvé. Se soupeřovou destruktivní taktikou si nevěděli absolutně rady, takže sklízeli jen pískot a nadávky. A když Mešanovič v rozmezí dvaceti minut spálil dvě slibné příležitosti, padl na ně ještě větší zmar a naprostá bezmoc.

Proto poslal trenér Weber do druhé půle Ladru a hlavně rutinéra Matějovského, který měl vnést do hry domácích nápady, myšlenky a hlavně přihrávky. Tah mu vyšel, neboť jeho tým viditelně ožil. Zvláště, když se už po sedmi minutách postaral Mešanovič po střetu s Buchtou o penaltu, kterou ruský snajpr Komličenko se suverenitou sobě vlastní proměnil.

Zápasu vstřelený gól prospěl. Zlín se z bezuzdné defenzivy pokusil alespoň o pár útočných výpadů, zatímco tlak Mladé Boleslavi narůstal. Přikryl měl po Matějovské nápadité přihrávce ke druhé brance blízko, ale místo střely hledal Komličenka, Mešanovičovu příležitost zmařil Buchta, ale třináct minut před koncem se Středočeši přece jen prosadili. Po Matějovského rohovém kopu a závaru před Rakovanem prostřelil houštinu těl Přikryl.

Jeho trefa jištěná minutě před koncem ještě Ladrou, který využil špatného odkopu frustrovaného gólmana Rakoivana, zajistila Mladé Boleslavi pokračování sezony a následnou konfrontaci s lépe umístěným týmem z dvojice Ostrava - Liberec o účast v kvalifikaci Evropské ligy.

Nadstavba první fotbalové ligy - odvetné utkání finále skupiny o Evropu:
FK Mladá Boleslav - Fastav Zlín 3:0 (0:0)
Branky: 52. Komličenko z pen., 77. Přikryl, 89. Ladra. Rozhodčí: Houdek - Caletka, Novák. ŽK: Buchta, Bačo (oba Zlín). První zápas: 1:3, postoupila Mladá Boleslav.
M. Boleslav: Šeda - Křapka (46. Ladra), Jugas, Hájek, Wiesner - Fulnek, Hubínek, Bucha (46. Matějovský), Přikryl - Mešanovič (84. Takács), Komličenko. Trenér: Weber.
Zlín: Rakovan - Bačo, Buchta, Gajič - Holík, Hlinka, Podio (81. Vyhnal), Čanturišvili (70. Bartošák), Jiráček - Poznar, Džafič (65. Hronek). Trenér: Kameník.

Reklama

Související témata: