Hlavní obsah

Slavia - Sparta 2:1Nejsladší korunovace. Sešívaní převezmou mistrovskou trofej po vítězném derby

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Souček 1 : 0
21. Kanga (penalta) 1 : 1
50. Baluta 2 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Několik opor v sestavě vynechali, přesto si s rivalem poradili. Fotbalisté pražské Slavie porazili v závěrečném kole ligové nadstavby ve skupině o titul Spartu 2:1 a mistrovská korunovace tak proběhne po vítězném derby. Double měli sešívaní jistý již před utkáním a dalším skalpem rivala jen završili skvělou sezonu. Sparta skončila třetí, v lize neporazila Slavii od března 2016 již sedmkrát po sobě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávisté si užívají mistrovskou radost po triumfu nad Spartou v posledním kole nadstavby.

Článek
Fotogalerie

Slavící sešívaní si šli derby užít, Letenští přežít, aby už byl neúspěšné sezoně konec. A zatímco majitelé doublu se těšili podpoře natěšených fanoušků, sparťané zůstali bez podpory svých příznivců. Letenští ultras derby bojkotovali, takže sektor pro fanoušky hostů zůstal prázdný. Obsadilo ho jen šestnáct nejvěrnějších...

Zápas začal věrný tradici posledních vzájemných bitev. Slávisté znovu udeřili ze standardky. Masopust rozehrál v 7. minutě rohový kop přesně, Souček si odskočil od Štetiny a hlavou otevřel skóre. Vyhlášený specialista na rivala tak skóroval již ve čtvrtém derby v řadě - dal v této sérii již pátý gól, všechny ze standardek!

Slávisty zastavilo v rozletu nedorozumění Deliho s Kovářem, po němž brankář fauloval dotírajícího Tetteha a hosté získali penaltu. Kanga ji proměnil, a protože si neodpustil gesta na fanoušky Slavie a způsobil tak na hřišti pořádnou strkanici, inkasoval již čtrnáctou žlutou kartu v sezoně a „vylepšil" tak svůj vlastní rekord české ligy.

A jelikož Olaiynka v ložené šanci netrefil branku, skončil poločas smírně.

Nástup do druhé půle znovu vyšel červenobílým. Ševčík s Coufalem nachystali luxusní pozici pro Balutu a rumunský legionář snadno dopravil míč do prázdné branky.

Byť byli sešívaní zmoženi dvěma oslavami v průběhu posledního týden, další cenný skalp si už pohlídali. V závěru na hřiště po dlouhém zranění poprvé v sezoně nastoupil i Hromada a po něm další navrátilec Tecl.

Rozhodčí Berka signalizoval, že nastaví zápas o pět minut. Protože se však fanoušci Slavie začali shlukovat těsně kolem hřiště, ještě před koncem první přidané minuty foukl do píšťalky naposledy a diváci v okamžení zaplavili celé hřiště.

Skupina o titul fotbalové ligy - 5. kolo:
Slavia Praha - Sparta Praha 2:1 (1:1)
Branky: 7. Souček, 50. Baluta - 21. z pen. Kanga. Rozhodčí: Berka - Kubr, Flimmel - Adam (video). ŽK: Baluta, Souček, Stoch - Kanga, Plavšič. Diváci: 17 000.
Slavia: Kovář - Coufal, Kúdela, Deli, Zelený - Souček, Král - Masopust (82. Hromada), Ševčík, Olaiynka (87. Tecl) - Baluta (62. Stoch). Trenér: Trpišovský.
Sparta: Heča - Zahustel, Štetina, Radakovič, Hanousek - Hložek, Kanga, M. Hašek (77. Karlsson), Frýdek, Čivič (46. Sáček) - Tetteh (25. Plavšič). Trenér: Horňák.

Reklama

Související témata: