Hlavní obsah

Od Ještědu do zázračné vesnice. Hornyák má po překvapivém rozchodu nové angažmá

Budapešť

Rozchod, který se nečekal. U fotbalistů Liberce minulý pátek po necelém roce skončil trenér Zsolt Hornyák. Slovenský kouč, který v minulé sezoně dovedl Slovan k šestému místu v první lize, podle klubového webu rezignoval z rodinných důvodů. Bez angažmá ovšem dlouho nezůstal. Hned v pondělí se bývalý slovenský reprezentant upsal na dva roky s roční opcí maďarskému prvoligovému klubu Puskásova Akademie.

Foto: Sport.cz

Slovenský kouč Zsolt Hornyák (vpravo) se upsal maďarskému klubu Puskás Akadémia FC.

Článek

Šestačtyřicetiletý kouč je zkušený světoběžník. Zsolt Hornyák před angažmá v Liberci působil také v Arménii, na Maltě a v Rusku. Nyní přidá další zemi, Maďarsko.

Puskásova Akademie obsadila v poslední sezoně maďarské ligy sedmé místo. Klub sídlí ve vesnici Felcsút poblíž Budapešti.

V obci vyrůstal maďarský premiér Viktor Orbán a pro opozici je pohádkový boom obce symbolem korupce současné politické garnitury.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Zsolt Hornyak během utkání se Slavií.

Před pěti lety byla v obci otevřena fotbalová akademie Ference Puskáse s extravagantním stadionem pro 3900 diváků, což je dvakrát víc, než má Felcsút obyvatel.

Stadion stojí jen kousek od domu Viktora Orbána, který je známý svou vášní pro fotbal a ve vesnici strávil podstatnou část dětství.

Hornyák převezme mužstvo, v němž působí také tři slovenští legionáři Jozef Urblík, Ján Vlasko a Richard Križan.

Reklama

Související témata: