Hlavní obsah

Sparťanský talent po operaci! Hrát bude až v příštím roce

Praha

Devatenáctiletý fotbalový útočník Sparty Václav Drchal podstoupil operaci kolene a podle prvních odhadů na klubovém webu se na hřiště vrátí až v příštím roce. "Špatné zprávy," píše sparta.cz stroze.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Václav Drchal ohrožuje branku Baníku.

Článek

Mladý útočník Drchal nedokončil uplynulou sezonu, podstoupit operaci kolene. "Jeho absence bude po operačním zákroku, který absolvoval po skončení uplynulého ročníku na klinice v Německu, bohužel dlouhodobá a jeho návrat na hřiště je aktuálně plánován až na příští kalendářní rok," píše dále web.

Drchal si přivodil poranění kolene při utkání 2. kola nadstavby proti Liberci. Po absolvování vyšetřeních v Čechách a v Německu lékaři rozhodli o operaci. Stejné koleno přitom měl operované už v minulém roce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Drchal ze Sparty.

Drchal podstoupil zákrok v Augsburgu u stejného operatéra, který provedl už první vážnější operaci Drchalova kolene. „Jsem v Německu už čtrnáct dní, na víkend jsem byl doma. Ještě týden absolvuji rehabilitaci v Augsburgu, pak uvidíme, jak bude léčba postupovat dál," říká Drchal pro web.

„Pro Vaška to není jednoduchá situace, ale je to bojovník a zvládne to. Bude mít odpovídající zázemí a péči, s návratem do tréninkového a pak i zápasového režimu mu každý z nás pomůže, jak jen bude moct," uvádí sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Reklama

Související témata: