Hlavní obsah

Další sparťan v Edenu! Snad mě fanoušci přijmou, přeje si Hovorka

Praha

Je zpátky v Praze. Jenže na působení v rudém dresu nenaváže. Stoper David Hovorka se nevrací do Sparty, odkud v lednu přestoupil do Jablonce, nýbrž se upsal mistrovské Slavii. Po Hušbauerovi, Delim a Sýkorovi je v poslední době čtvrtým hráčem se sparťanskou minulostí, který zamířil do Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Posila Slavie David Hovorka ještě v dresu Sparty.

Článek

Vzhledem k letenské minulosti, neobáváte se reakcí fanoušků?

Když ke mně nabídka od Slavie dorazila, hlavou mi hned problesklo, že jsem byl ve Spartě. Je mi jasné, že to budu mít asi náročnější. V kabině mě kluci přivítali výborně, což je pro mě moc důležité. Snad to pak stejně vezmou i slávističtí fanoušci.

Očekáváte, že vám to dají najevo?

Záleží na nich. Můžu slíbit, že ve Slavii ze sebe na hřišti vydám maximum. Doufám, že navážeme na uplynulou sezonu. Snad fanouškům nebudu dávat příčinu, aby byli nespokojení. Budu se je snažit přesvědčit, že se dokážu na úspěchu podílet.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tribuna Sever během utkání Slavie se Spartou hraného na konci května v rámci skupiny o titul.

Konzultoval jste tuto záležitost třeba s dalším bývalým sparťanem ve Slavii Hušbauerem?

Hrál jsem ve Spartě s ním i se Simonem Delim. Je příjemné, že fanoušci je postupem času přijali. Věřím, že půjdu stejnou cestou. Do Sparty jsem se ale vracel zraněný, vlastně jsem si za ní ani nezahrál.

Kdy vás Slavia poprvé oslovila?

V průběhu jara. Dostalo se to ke mně nejdřív přes třetí osobu, po zápase v Liberci. Kluci ze Slovanu se mě ptali, jestli vím o nabídce Slavie. Nevěděl jsem.(směje se) Následně se jednání oficiálně rozeběhla.

Fotbalová Slavia představila posily pro novou sezonu.Video: Sport.cz

Nebál jste se, že zkrachují? Táhla se delší čas.

Popravdě, doufal jsem, že se přestup uzavře dřív. Nemám manažera, musel jsem všechno řešit sám. Ale aspoň jsem dobře věděl, jak se věc má.

Kvitujete, že se opět setkáte s trenérem Trpišovským?

Trenér je další důvod, proč jsem do Slavie šel. Byli jsme spolu na Žižkově i v Liberci. Znám se dobře také s kluky z realizačního týmu i se sportovním ředitelem Honzou Nezmarem. Vím, co od nich čekat, oni zase vědí, co můžou čekat ode mě.

Prosadí se podle vás stoper David Hovorka ve fotbalové Slavii?
Ano.
40,3 %
Ne,
59,7 %
Celkem hlasovalo 1289 čtenářů.

Reklama

Související témata: