Hlavní obsah

Plzeň - Sokolov 2:0Plzeň porazila Sokolov a vyhrála i druhý zápas letní přípravy

Plzeň

Fotbalisté Plzně porazili druholigový Sokolov 2:0 a vyhráli i druhé utkání v rámci letní přípravy na novou sezonu. Úřadující ligový vicemistr navázal na sobotní vítězství 5:2 na třetiligovými Domažlicemi.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Sokolova (zleva) Jakub Šiman a Milan Havel a Aleš Čermák z Plzně.

Článek

Plzeňský trenér Pavel Vrba i tentokrát do každého z poločasů nasadil téměř jinou jedenáctku. Jeho svěřenci se gólově prosadili až v druhém dějství. V 61. minutě otevřel hlavou skóre Jean-David Beauguel, který se skóroval i proti Domažlicím, a v 81. minutě do dalším centru přidal pojistku Aleš Čermák.

"Tyto zápasy na začátku sezony v plné přípravě jsou těžké. Kluci mají velkou zátěž, jsou unavení, je to spíše takové zpestření. I my trenéři si z toho něco vezmeme, vyhodnotíme si pár věcí a pokračujeme dál," uvedl pro klubový web asistent plzeňského trenéra Marek Bakoš, který po uplynulé sezoně ukončil hráčskou kariéru.

"Po tolika letech je to pro mě opravdu nová věc, ale čím to jde dál, čím víc tréninků mám za sebou, tím více si zvykám. Musím přiznat, že se na každý další trénink těším více a více, pohltilo mě to. Je to jiný pohled na tým, ale vyhovuje mi to a uvidíme, jak to půjde dál," dodal Bakoš.

První zápas za Plzeň dnes odehrála jedna z posil, slovenský záložník Christián Herc. "Byl to můj první zápas po dovolené, takže jsem hlavně chtěl, aby se zlepšila moje kondička. Je nás tu více nových, musíme si zvykat. Byl to můj první zápas, takže doufám a zároveň si to i myslím, že bude jen lépe a lépe," uvedl Herc.

V dalším přípravném utkání se Viktoria představí v sobotu na Slovensku v Liptovském Mikuláši.

Budějovice podlehly Příbrami, Zlín druholigovému Brnu

Nováčci nejvyšší soutěže z Českých Budějovic prohráli v rámci letní přípravy s dalším ligovým týmem Příbramí 1:2. Zlín podlehl druholigovému Brnu 0:1, naopak Jablonec i Opava zápasy proti soupeřům z nižší soutěže zvládly.

Příbram poslal v tréninkovém centru Dynama na Složišti do vedení v 65. minutě Rostislav Jandera a za 11 minut přidal pojistku Roman Květ. O chvíli později už jen snížil Karsten Ayong, který je v Českých Budějovicích na zkoušce právě z Příbrami.

Zlín po úvodní výhře v přípravě nad vítězem Slovenského poháru Trnavou zaváhal proti druholigovému Brnu a utrpěl první porážku pod novým trenérem Josefem Csaplárem. Zbrojovce, neúspěšnému účastníkovi letošní baráže, vystřelil vítězství z penalty v 59. minutě Peter Štepanovský.

Opava porazila druholigové Vítkovice 4:0. Dvakrát se trefil mladík Filip Souček a jednu branku si připsala letní posila Réne Dedič. Premiéru v dresu Slezanů si odbyl záložník Jan Suchan, který je v klubu na zkoušce.

"Chtěli jsme protočit všechny hráče, což se nám podařilo. Byli jsme po celý zápas lepším týmem, ve druhém dějství soupeř odpadl. Krom čtyř branek jsme zahodili i několik dalších šancí. Na nějaké soudy je ještě brzy, všichni ale hráli s velkou chutí a to mě těší," řekl pro klubový web opavský trenér Ivan Kopecký.

Jen o gól méně než Slezané dal Jablonec, který na úvod přípravy porazil druhého druholigového účastníka letošní baráže Jihlavu 3:0. "Je nás ještě pořád o trochu méně, nejsou tady reprezentanti. Byl to klasicky první přípravný zápas, do kterého jsme šli z velké zátěže. I když chceme vyhrát, tak výsledek není až tak důležitý. Pro mě je důležité, že jsme to odmakali a všichni si zahráli," uvedl jablonecký trenér Petr Rada.

Viktoria Plzeň - Sokolov 2:0 (0:0)
Branky: 61. Beauguel, 81. Čermák.
Sestava Plzně:
I. poločas: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Kayamba, Kalvach, Herc, Hloušek - Krmenčík, Chorý.
II. poločas: Sváček - Havel, Pernica, Hájek, Kovařík - Čermák, Hořava - Mihálik, Herc, Pačinda - Beauguel. Trenér: Vrba.
Fastav Zlín - Zbrojovka Brno 0:1 (0:0)
Branka: 59. Štěpanovský z pen.
Sestava Zlína: Rakovan - Matejov, Bačo, Hlinka, Bartošák - Džafič, Janetzký, Jiráček, Vraštil, Slaměna - Vyhnal. Trenér: Csaplár.
FK Jablonec - Jihlava 3:0 (1:0)
Branky: 43. Pilík, 66. Fábry, 73. Velich.
Sestava Jablonce:
I. poločas: Hrubý - Kratochvíl, Jugas, Břečka, Sýkora - Pleštil, Pilík, Kubista, Fábry, Peřina - Chramosta.
II. poločas: Hanuš - Pleštil, Jugas, Kubista, Peřina - Kratochvíl, Fábry, Hübschman, Považanec, Sýkora - Chramosta. Střídali: Breda, Velich, Čvančara, Černák. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: