Hlavní obsah

Mladý kapitáne, snaž se! Komentuje tě přítelkyně

Zatímco prvoligový tým zahájil novou sezonu, třetiligový Benešov teprve zakončil starou. Účastník ČFL si na rozlučku s ročníkem pozval pražskou Spartu a sobotní duel dostal přívlastek odvety po takřka čtvrtstoletí. Letenští zavítali ke Konopišti poprvé od roku 1995. Tehdy Sieglovým gólem porazili FK Švarc v jediné sezoně, kdy Benešov účinkoval v nejvyšší soutěži. Pomsta se nekonala, favorit zvítězil 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladík Jan Fortelný s kapitánskou páskou Sparty.

Článek
Fotogalerie

Letenští měli motiv k nápravě. Loni v listopadu si Benešov pozvali k přípravě na Strahov. Trenér Ščasný dal šanci hráčům z juniorky i dalším málo vytíženým - a třetiligový tým senzačně vyhrál 1:0...

Ani tentokrát netlačila Sparta na pilu. Kouč Jílek k první letní přípravě přivezl jen sedmnáct hráčů, dal šanci několika mladíkům. S páskou jako kapitán přivedl mužstvo na hřiště Jan Fortelný a došlo tak k zajímavé situaci. Pro klubovou televizi zápas spolukomentovala jeho přítelkyně Kateřina Bužková, členka ženského týmu Sparty, který letos získal double.

Fortelný sice nevyužil ani jednu ze svých tří velkých šancí, byl však rozhodně vidět a připsal si asistenci u druhé Tettehovy trefy.

Mají na čem pracovat

„Mladíky Dudla s Fortelným jsme chtěli podržet na hřišti celých devadesát minut. Příště dostanou šanci zase jiní," avizuje trenér Václav Jílek, který vedl Spartu poprvé jako hlavní kouč.

Letenští otevřou novou sezonu domácí premiérou proti Slovácku. Zbývající tři přípravné duelu je čekají na soustředění v Rakousku, kde se utkají s Kluží, Dynamem Moskva a Lincem.

„V Benešově jsme chtěli být disciplinovaní, odehrát zápas bez negativních emocí, což se nám dařilo. Na všech jsem viděl velkou snahu, ale také značné rezervy v kvalitě a organizaci hry. Máme na čem pracovat," poukazuje Jílek.

Reklama

Související témata: