Hlavní obsah

Fotbalisty Karviné posílil bývalý slávistický obránce Čonka

Karviná

Fotbalisté Karviné nadále posilují kádr na novou sezonu. Slezané angažovali slovenského obránce Matúše Čonku, který v minulosti hrával za pražskou Slavii. Osmadvacetiletý levý bek podepsal v novém působišti dvouletou smlouvu.

Foto: slavia.cz

Matúš Čonka archivním snímku.

Článek

Karviná získala Čonku z Trnavy, kde hráč rozvázal smlouvu. V letech 2012 až 2014 si slovenský obránce připsal 37 startů za Slavii a vstřelil jeden gól. V Edenu se tehdy potkal s bývalým koučem červenobílých a nyní trenérem Karviné Františkem Strakou.

"Výhodou je, že Matúše trenér Straka zná ze Slavie. Věříme, že bez problémů zapadne do kolektivu a bude důležitou součástí celého týmu," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk.

"Na návrat do české ligy se těším. O Karviné jsem se bavil i s Markem Janečkou, s kterým jsem se v Trnavě střetl během těch let hned dvakrát. I to hrálo jistou roli," dodal Čonka na adresu Janečky, který se vrátil do Karviné.

Slezané, kteří až v baráži proti Jihlavě udrželi prvoligovou příslušnost, také v těchto dnech testují obránce Martina Kouřila a Gigliho Ndefeho z nizozemského Waalwijku. Naopak zkoušku ukončili Pavol Ilko, Filip Oršula a Arťom Vystavnij.

Reklama

Související témata: