Hlavní obsah

Podepsal se pod gólem i prohrou mistra, Trpišovský přesto Hovorku po premiéře chválil

Čelákovice

Hned v prvním utkání po příchodu do Slavie se dostal David Hovorka do základní sestavy mistrovského týmu, dokonce i kapitánskou pásku v přátelské konfrontaci s Českými Budějovicemi jablonecká posila sešívaných navlékla. To aby se pětadvacetiletý stoper patřičně ukázal a zároveň přispěl do hráčské kasy, protože dělat kapitána ve Slavii není pochopitelně právě laciná záležitost.

Co řekl Jindřich Trpišovský o výkonu Davida Hovorky? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Trenér mistrovského týmu Jindřich Trpišovský si premiéru nové posily pochvaloval, i když právě Hovorka se faulem na Chaluše podepsal pod druhým inkasovaným gólem, a tudíž i prohrou 0:2 s ligovým nováčkem.

„Hrál opravdu dobře, ale jednu velkou chybu bohužel udělal. A po ní přišla penalta," připomínal slávistický kouč Hovorkovo zaváhání v závěru první půle čelákovického duelu s Jihočechy a pokutový kop, z něhož českobudějovický rutinér Kladrubský vstřelil druhou branku.

Slavia v přípravě prohrála s Českými BudějovicemiVideo: Sport.cz

„Udělal špatné rozhodnutí. My ale chceme hrát na maximální riziko, takže kdy jindy si některé věci vyzkoušet než v přípravě? Lepší chybu udělat teď než v mistrovském zápase," zastával se letní posily, kterou měl na seznamu vytipovaných nových tváří úplně nejvýš.

„V lize patři k nejlepším a my ve Slavii samozřejmě chceme ty nejlepší hráče. To i pro případ, kdyby Ngadeu nebo Deli nakonec odešli. Mají totiž ve smlouvě výstupní klauzuli a je samozřejmě otázkou, zda její podmínky některý ze zahraničních zájemců naplní. A není to jen o Genku, ale i o jiných klubech, kteří o Michaela projevily zájem," nepopírá Trpišovský, že chce být připraven i na tuto eventualitu.

„Zatím je to ovšem všechno o nás bez nás. Bude záležet na rozhodnutí hráčů samotných," dodává slávistický kouč.

Hovorka: Udělali jsme zbytečné chyby

Hovorka nebyl pochopitelně z premiérového vystoupení ve slávistickém dresu dvakrát nadšený.

„Udělali jsme bohužel zbytečné chyby v rozehrávce, kterých soupeř využil ke skórování. Po změně stran už jsme se rozjeli, ale gól jsme bohužel nedali," povzdechl si.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský o možných odchodech i o příchodu StanciuaVideo: Sport.cz

„Jsme ale na samém začátku přípravy. Po prvním soustředění, kdy jsme toho dost naběhali, byl zápas s Českými Budějovicemi hodně náročný. Teď bude čas zapracovat na některých věcech, na které si musím zvyknout, takže věřím, že to bude dobré," svěřoval se Hovorka, který jako jediný ze slávistických hráčů absolvoval na čelákovickém trávníku celých devadesát minut.

Reklama