Hlavní obsah

Trpišovského obavy: Čtyři týdny na přípravu? To jsem nikdy nezažil, bude to alchymie

Čelákovice

Samo sebou nemohl tušit, s jakou humornou nadsázkou zareaguje na druhý den na výsledek jeho mistrovského týmu v přípravě s Českými Budějovicemi nejvyšší slávistický boss Jaroslav Tvrdík, on sám však z prohry s ligovým nováčkem žádné závěry nedělal. „Zápas ukázal jen to, co sami víme. Po úvodní dvoufázové přípravě jsou hráči hodně unavení, čemuž se není co divit,“ glosoval trenér Jindřich Trpišovský první a poslední konfrontaci, kterou Slavia absolvovala v tuzemsku před startem nové sezony.

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský o možných odchodech i o příchodu StanciuaVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Další čeká na jeho tým v sobotu s bratislavským Slovanem, následovat bude duel s Austrií Vídeň a 6. července v Trnavě střetnutí s domácím týmem o Československý Superpohár. A 15. července vykročí Slavia za obhajobou mistrovského titulu úvodním ligovým duelem ve Zlíně.

Moc času na přípravu se trenérovi skutečně nenabízí.

Co řekl Jindřich Trpišovský o výkonu Davida Hovorky?Video: Sport.cz

„Příprava bude skutečně extrémně krátká. Když odečtu dva týdny dovolené, což je strašně málo na to, aby hráči ze sebe setřásli fyzickou i psychickou únavu po náročné sezoně a šedesáti zápasech, které jsme museli zvládnout, zbývá nějakých devatenáct dvacet dnů," straší Trpišovského nabitá termínová listina.

„Třeba kondici jsme museli do hráčů dostat během jediného týdne. V minulosti jsme na to měli třikrát delší dobu," upozorňuje slávistický kouč na extrém způsobený prodloužením předchozí sezony o nadstavbu a pochopitelně i kvalifikační zápasy české reprezentace.

Brala by Slavia exsparťana Stanciua?Video: Sport.cz

„Není to samozřejmě jen problém náš, týká se všech klubů. Není čas, aby si hráči vyčistili hlavy, není čas na přípravu. Každopádně jde o důvod k zamyšlení. Vedení ligy by mělo konzultovat situaci s kluby," neskrývá Trpišovský, že ani po zisku double mu není ligová nadstavba dvakrát po chuti.

„A to budeme chtít od hráčů výkony v lize, evropských pohárech i reprezentaci. My přitom máme oproti ostatním českým klubům účinkujícím v pohárové Evropě alespoň relativní výhodu, neboť nemusíme absolvovat úvodní kvalifikační předkola," dodává kouč.

Slavia v přípravě prohrála s Českými BudějovicemiVideo: Sport.cz

Právě vzhledem ke krajně zhuštěnému programu byl proto celkem logický výsledek i výkon mistrovského týmu v čelákovické přípravě s Českými Budějovicemi.

„V pátek odjíždíme na přípravný kemp do Rakouska, takže jsme zápas s Jihočechy pojali jako součást tréninkového procesu. Prostě utkání místo herního tréninku, v němž zákonitě scházel lepší a větší pohyb a objevovaly se chyby. V rozehrávce, v centrech do soupeřovy šestnáctky," glosoval Trpišovský střetnutí, jemuž skupinka slávistických reprezentantů Souček, Král, Coufal, Zbořil jen přihlížela.

„Měli volno až do středy, ale sami přišli s tím, že chtějí začít dřív. Proto s námi trénují od pondělí, ale zápas pochopitelně vynechali. Přemýšlím ostatně i o tom, že bychom začali první ligová kola bez nich. Vždyť na přípravu budou mít jen tři týdny," vracel se slávistický trenér k problému s nedostatkem času.

Extrémně krátká doba na přípravu

„Nikdy jsem tak extrémně krátkou dobu na přípravu nezažil. Bude to tak trochu alchymie. Pro nás trenéry i pro hráče. Doufám, že příprava smrsknutá do čtyř týdnů bude stačit," nepopírá Trpišovský, že i jeho trápí před cestou za obhajobou titulu a snahou dostat se do základní skupiny Ligy mistrů nejistota z nepoznaného.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

V přípravném utkání proti Českým Budějovicím se představila i nová posila Slavie Hilál.

A to přesto, že mistrovský kádr zůstal pohromadě, že jablonecké akvizice Hovorka a Holeš se zapojily do přípravy, že i uzdravený bahrajnský útočník Hilál trénuje naplno a hlavně bez zdravotních potíží, že v Edenu se rokovalo a dost možná dál jedná o příchodu rumunského legionáře Stanciua.

„Vím, o čem mluvím, mám zkušenosti s tím, co je potřeba, abychom byli v pohárové Evropě úspěšní. Do evropských soutěží jdu počtvrté po sobě," připomínal slávistický trenér předchozí tažení s Libercem a Slavií.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články