Hlavní obsah

Austria - Slavia 2:3Jen sešívaní ze silné trojky vyhráli. Plzeň mocně finišovala, Sparta přišla o Frýdka

Praha
Aktualizováno

Krátká letní příprava se pomalu blíží ke konci, tři nejsilnější české týmy ladí formu v Rakousku. Fotbalisté Plzně remizovali s ázerbájdžánským Karabachem 2:2. Šlo o reprízu souboje z před tří let v předkole Ligy mistrů. Viktoria již prohrávala o dva góly a vyrovnala až v poslední desetiminutovce. Sparta remizovala s Dynamem Moskva 1:1. V tvrdém zápase přišla o zraněného Martina Frýdka. Slavia po dvou porážkách poprvé vyhrála. Austrii Vídeň porazila 3:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Holeš dal vítězný gól Slavie.

Článek

Po výhře nad Craiovou a prohře s Legií Varšava vyrukovali viktoriáni ke třetímu utkání v rámci rakouského soustředění. V Kössenu se utkali s Karabachem, ázerbájdžánským šampionem, přes který tři roky zpátky postoupili ve třetím předkole Ligy mistrů po výsledcích 0:0 doma a 1:1 venku.

Soupeř se dostal do dvoubrankového vedení, závěr zápasu však patřil Plzni. Novic Mihálik snížil a Janošek hned o minutu později stanovil konečné skóre na 2:2.

"Je dobře, že se prosazují kluci ze střídačky, protože se zvyšuje konkurence v mužstvu a nikdo si nemůže být jistý svým místem v základní sestavě," kvituje asistent Zdeněk Bečka.

Generálku na sezonu odehraje český vicemistr v pátek proti ruské Ufě.

Remízu s Dynamem zařídil Tetteh

Letenští ani ve druhém utkání na soustředění nedokázali zvítězit. Po úvodní porážce 0:1 s rumunskou Kluží dnes třetí celek uplynulé ligové sezony remizoval 1:1 s Dynamem Moskva.

Sparta prohrála poločas, v 59. minutě po hrubce brankáře zařídil vyrovnání střídající Benjamin Tetteh. Po srážce se soupeřem opustil hřiště na nosítkách Martin Frýdek.

"Hodně agresivní a vyhecovaný zápas. Takže dobrá prověrka, protože taková může být i liga. Dynamo hrálo v bloku a na brejky, možná podobně jako v prvním kole Slovácko," hodnotí pro klubovou televizi obránce Matěj Hanousek.

Generálku na novou sezonu odehrají sparťané v pátek proti Linci.

Mistr se dočkal první výhry

Sešívaní ve třetím utkání letní přípravy poprvé zvítězili. Úřadující český mistr po porážkách 0:2 s Českými Budějovicemi a 2:3 se Slovanem Bratislava v Rakousku zdolal Austrii Vídeň 3:2. Prvního gólu v červenobílém dresu se dočkala jedna z letních posil obránce Tomáš Holeš. A hned byl vítězný.

Slávistický trenér Jindřich Trpišovský kvůli drobnému zranění nenasadil útočníka Škodu a nenastoupili ani nejlepší hráč uplynulé ligové sezony Souček, Masopust a Deli. V brance se představil mladík Markovič.

„Jsme rádi, že se nám konečně povedlo zvítězit. Bylo vidět, že už mírně předchozí únava z tréninků pominula. Připadali jsme si na hřišti trošku lehčí," kvituje obránce Michal Frydrych.

Před vstupem do nové sezony ještě Slavia v sobotu v Trnavě odehraje Československý Superpohár proti domácímu Spartaku, vítězi Slovenského poháru.

Přípravná fotbalová utkání v Rakousku:
Viktoria Plzeň - Karabach 2:2 (0:1)
Branky: 84. Mihálik, 85. Janošek - 42. a 52. Emreli.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Hubník (54. Hejda), Brabec, Limberský - Kalvach (73. Kayamba), Hrošovský (62. Janošek) - Kopic (73. Mihálik), Hořava (62. Čermák), Hloušek (62. Kovařík) - Krmenčík (62. Chorý). Trenér: Vrba.
Sparta Praha - Dynamo Moskva 1:1 (0:1)
Branky: 59. Tetteh - 35. Cardoso.
Sparta: Nita - Zahustel (69. Plechatý), Kaya (46. Lischka), Štetina, M. Frýdek (40. Hanousek) - Hložek (75. Kozák), Trávník (75. Ch. Frýdek), Kanga, Sáček (46. Hašek), Plavšič (46. Karlsson) - Kozák (46. Tetteh). Trenér: Jílek.
Slavia Praha - Austria Vídeň 3:2 (2:1)
Branky: 11. Frydrych, 27. Van Buren, 52. Holeš - 14. Edomwonyi, 51. z pen. Sax.
Slavia: Markovič - Holeš, Frydrych, Hovorka, Zelený - Král, Hromada (61. Traoré) - Van Buren (77. Baluta), Hušbauer, Olayinka - Hilál (61. Tecl). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: