Hlavní obsah

Mustedanagič si už zahrál za ligového nováčka

České Budějovice

Už druhou posilu z pražské Sparty zařadil koncem června do svého kádru prvoligový fotbalový nováček Dynamo České Budějovice. Po Jiřím Kulhánkovi už absolvoval svůj první zápas v jihočeském dresu bosenský záložník Zinedin Mustedanagič, který přichází na hostování. Objevil se na hřišti v utkání s rakouským Amstettenem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zinedin Mustedanagič ještě s dresem Sparty.

Článek

Mustedanagič okusil českou první ligu už v juniorském věku v pražské Dukle, kde také hostoval ze Sparty. V loňské sezoně působil ve slovenském celku MFK Ružomberok pod vedením českých trenérů Davida Holoubka a Jiřího Jarošíka. Patřil k nejlepším hráčům tamního mužstva a prosazoval se i střelecky. I když o něj měly nyní zájem i jiné české kluby, jeho cesta vedla na jih Čech.

Zatímco bosenský záložník je v Dynamu teprve pár dní, trochu zkušenější Jiří Kulhánek stihl v novém dresu už dvě utkání. A hned na úvod byl u vítězství nad pražskou Slavií 2:0. „Je to výborný výsledek, zvlášť proti ligovému mistrovi. Ale v přípravě se zase tolik na rivalitu mezi týmy nehledí, i když každý úspěch potěší. Hlavní je celkový přístup k tréninkovému programu," poznamenal Kulhánek v tomto duchu na klubovém webu.

Zajímavostí je, že obě nové budějovické posily na hostování z pražské Sparty se ještě na jaře potkávaly v roli soupeřů ve slovenské lize, protože Kulhánek byl v Trnavě a Mustedanagič ve zmíněném Ružomberoku.

Pro další dvě budějovické posily není česká liga neznámou soutěží. Vždyť bosenský obránce Benjamin Čolič hrál do začátku června za Karvinou a slovenský útočník Ivan Schranz se do tuzemské nejvyšší soutěže vrací po půl roce, když po zimním odchodu z pražské Dukly strávil jarní měsíce v kyperském AEL Limassol.

Českobudějovičtí mají před sebou už jen jediné přípravné utkání, v sobotu 6. července se střetnou s druholigovou Viktorií Žižkov. A v neděli 14. července už přijde prvoligová premiéra! Dynamo hostí SFC Opava. Tedy celek, který se loni v první lize zachránil už po nadstavbové části soutěže a nemusel hrát ani baráž.

Reklama