Hlavní obsah

Ligové otazníky? Experti mají jasno: Titul obhájí Slavia, jako první padne trenér Straka

Praha

Nový ročník nejvyšší fotbalové soutěže je tady a fanoušci už netrpělivě čekají na první výsledky. Soutěž začíná pátečním duelem Jablonce s Bohemians, zbytek duelů úvodního kola je na programu o víkendu. A je se na co těšit. Experti už se dokonce pustili ve svých odhadech do tipování, kdo soutěž vyhraje, či který z trenérů skončí ve funkci jako první. Podle odborníků je největším favoritem na zisk titulu Slavia (1,7:1), adeptem na prvního odvolaného kouče pak karvinský František Straka (6:1).

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Slavie se radují ze zisku Československého Superpoháru. Podle expertů se mohou těšit i na další trofej pro mistra.

Článek

Zápasy prvního kola by měly být nakloněny favoritům. Nejsnadnější by to podle bookmakerů společnosti Chance měla mít na domácím trávníku Sparta proti Slovácku (nejnižší kurz ze všech týmů 1,36:1). Podobně se bude podle odhadů bookmakerů dařit i Slavii na hřišti Zlína, Mladé Boleslavi, která doma přivítá Karvinou či Plzni, za kterou přijede do Štruncových sadů olomoucký tým. Na favority míří 97 a víc procent sázek.

Fotbalisté Slavie se na konci sezony těšili ze zisku titulu a podle expertů si to příští rok zopakují. Vypsaný kurz 1,7:1 je toho jasným dokladem. Druhé největší šance jsou připisovány Spartě (4,4:1) a následně Plzni (5:1). Naopak nováček z Českých Budějovic je v tomto směru outsiderem s kurzem 1000:1, hůř už jen na tom v mistrovském výhledu jen Příbram (1100:1).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Fantiš z Příbrami během utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o záchranu s Bohemians 1905.

K dispozici jsou i další zajímavé příležitosti. Kdo si například myslí, že František Straka (kouč Karviné) bude prvním odvolaným trenérem v sezoně, může si na to u Chance vsadit v kurzu 6:1. Šanci Slavie, že obhájí double, tedy že vyhraje ligu i pohár, ohodnotili bookmakeři vcelku nízkým kurzem 3,50:1..

A kurz 2,60:1 zase říká, že Slavia Praha bude s největší pravděpodobností týmem, který za tuto sezonu bude zahrávat nejvíc penalt. Příznivci i odpůrci sparťana Guélora Kangy si mohou pro změnu vsadit na to, zda dostane nejvíc žlutých karet v kurzu 5,00:1. Možnost, že ho ve sběru žlutých karet někdo jiný předběhne, má velmi nízký kurz 1,14:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Sparty Guélor Kanga v roli diváka během utkání první fotbalové ligy s Karvinou.

Soutěž kanonýrů naposledy ovládl mladoboleslavský bombarďák Komličenko, jenž se s 29 trefami postaral o rekordní ligový zápis. Podle Chance je adeptem na titul nejlepšího střelce i tentokrát (4:1). Vidět budou i sparťan Libor Kozák a plzeňský Michael Krmenčík (shodně 7:1). Nejlepší hráč uplynulého ligového ročníku - slávista Tomáš Souček, má podle bookmakerů šance 10:1 na to, že vyhraje soutěž střelců.

Sázet lze i na to, kdo inkasuje nejméně branek. V tomto směru je favoritem Slavia, druhé největší šance má podle bookmakerů Sparta, třetí pak Plzeň. Vyhrát můžete i na tom, pokud odhadnete, kdo bude nejlepším střelcem jednotlivých týmů. Tak třeba v mistrovské Slavii mají nejnižší kurz (3,5:1 Jusuf Hilál a Stanislav Tecl), u Sparty vede Libor Kozák (2,5:1) a největší tutovkou je v Plzni Michael Krmenčík (2:1)

Reklama

Související témata: