Hlavní obsah

Návrat po jedenácti letech oslavil Pudil vítěznou premiérou

Mladá Boleslav

Jedenáct let se Daniel Pudil toulal cizinou, v letošní sezoně se vrátil na domácí ligovou scénu. „A vítězně, což je při premiéře nejdůležitější,“ pochvaloval si třiatřicetiletý fotbalista, který vyměnil dres anglického Sheffieldu Wednesday za barvy Mladé Boleslavi, v nichž vstoupil do nového ročníku nejvyšší domácí soutěže výhrou nad Karvinou.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Zleva Daniel Pudil z Boleslavi a Matúš Čonka z Karviné.

Článek

„Nic jednoduchého to ovšem nebylo. Už před zápasem jsem se ve statistikách dočetl, že mé nové mužstvo na domácím hřišti ještě nikdy nad Karvinou nevyhrálo, a i tentokrát se potvrdilo, jak nepříjemným a houževnatým soupeřem je," glosoval partii, kterou nakonec rozhodla penalta proměněná ruským kanonýrem Komličenkem sedm minut před koncem utkání.

„Hosté si evidentně přijeli pro bod a tomu také přizpůsobili taktiku. Zalezli k vlastní šestnáctce, bránili a chtěli hrozit ze standardek. Mají na ně velké chlapy, ale my si je pohlídali," kvitoval Pudil, že se svými novými spoluhráči v obraně i tuto zbraň hostů eliminovali a kromě příležitosti Janečky a nepříjemné střely Šašinky soupeře k ohrožení brány nepustili.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Nikolaj Komličenko z Boleslavi dává proti Karviné gól z penalty.

Jen na vítězný gól čekal jeho tým hodně dlouho. „A přitom jsme dřeli od začátku do konce a i šancí si připravili dost a dost. Třeba má hlavička," připomínal příležitost, kterou mu brankář Pastornický lapil.

Podstatné ale je, že jsme branku nakonec dali.

„V mladoboleslavském týmu vidím velkou sílu a ochotu bojovat až do konce, i když se nedaří," netajil Pudil po vítězné premiéře, že volil dobře, když se z ostrovů vrátil právě mezi Středočechy.

Zvláště když i v kabině se cítí skvěle. „Po jedenácti letech jsem se vrátil do Čech a jsem přímo nadšený. Ona vládne úplně jiná atmosféra v Anglii a tady u nás doma, kde si užíváme spousty legrácek a srandiček. To je ovšem o nás, pro fanoušky bude podstatné, co předvedeme na hřišti."

Reklama