Hlavní obsah

Houpání v kolébce? Můj gól je pro spoluhráčova syna, říkal opavský hrdina

České Budějovice

Rozdával zářivé úsměvy. Záložník Václav Jurečka se stal opěvovanou postavou napínavého souboje na Střeleckém ostrově, když po půlhodině hry pokořil křížnou střelou českobudějovického brankáře Jindřicha Staňka a zařídil Opavě velmi cennou výhru.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Gól Václava Jurečky (18) z Opavy proti Českým Budějovicím.

Článek

Trefu jste dost oslavoval. Hned jste pelášil k rohovému praporku a vojensky zdravil...

To bylo spontánní. V tu chvíli mě tohle prostě napadlo. Když dáte v lize gól, vždycky se ocitnete v euforii. Je to něco úžasného.

Navíc jste se ještě se spoluhráči postavili do řady a všichni unisono naznačili houpání miminka v kolébce. Komu bylo gesto určené?

Tomáši Jursovi, kterému se minulý týden narodil syn Tomáš. Touhle formou jsme dali najevo, že ho podporujeme. Dá se říct, že gól byl pro jeho syna.

Foto: Pancer Václav, ČTK

René Dedič z Opavy (vlevo) se raduje z gólu, který v Českých Budějovicích dal Václav Jurečka.

Radost máte navíc dvojnásobnou, když jste na hřišti nováčka vyválčili i tři body.

My sem do Budějovic přijeli hrát ofenzivně. První poločas se nám to dařilo a měli jsme víc ze hry, ve druhém nás soupeř přitlačil. Nedostávali jsme až na výjimky vůbec do jejich šestnáctky. Zalezli jsme a hráli ze zajištěné obrany, takže pro diváky to nebyl tak koukatelný fotbal. Druhý poločas nebyl z naší strany optimální, ale na tři body to naštěstí stačilo.

Proč jste se dostali ve druhé půli pod takový tlak?

Asi nás překvapil úvodní tlak po změně stran. Čekali jsme ho, ale ne tak velký. Měli asi pět centrů do vápna a spoustu rohů. Ale ukopali jsme to. Je fajn, že jsme vyhráli, ale nesmíme mít hlavy nějak moc nahoře, přijde řada dalších zápasů.

Ten nejbližší v sobotu proti Příbrami. Čekáte další velkou bitvu?

Zápasy s Příbramí jsou z naší strany hodně vyhrocené, takže diváci se mají na co těšit. (úsměv)

Zmínil jste fanoušky, co jste říkal na atmosféru v Českých Budějovicích? Na stadion přišlo skoro čtyři a půl tisíce diváků...

Fanouškům patří dík. I naši byli fantastičtí a chci je touto cestou pozdravit. Přijeli až do Českých Budějovic, tedy dá se říct přes celou republiku. Byli skvělí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články