Hlavní obsah

Bude rozchod, nebo překvapivý návrat? Protagonista Stramaccioniho éry je zpátky ve Spartě

Praha
Aktualizováno

Nedávno si na letenský klub stěžoval a domáhal se zrušení zbytku smlouvy. Jeho návrat do týmu by tak byl velmi překvapivý. K fotbalové Spartě se během středy každopádně po dovolené připojil Georges Mandjeck. V prvních dnech po příletu do Prahy absolvuje kondiční testy. Na mistrovství Afriky byl defenzivní hráč pevnou součástí reprezentace Kamerunu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Georges Mandjeck v dresu Sparty během utkání s Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Letenští zatím nenaznačili, jaké plány s Kameruncem mají. V létě přivedli z Brna na místo defenzivního záložníka mladého Ladislava Krejčího, který po zranění naskočil v posledních dvou kolech do sestavy.

A teď je v Praze také Georges Mandjeck. Kamerunský reprezentant, který si v uplynulých týdnech stěžoval na Spartu u mezinárodní fotbalové federace FIFA. Jeho konec na Letné se zdál hotovou věcí. Ve středu se však zapojil do přípravy pražského týmu. A jak klub na twitteru avizuje, v prvních dnech po dovolené absolvuje kondiční testy.

Když je zvládne, otevře se mu víc než překvapivá cesta zpět? Stojí o ni vůbec obě strany...?

Mandjeck má každopádně ve Spartě ještě na rok smlouvu. K jejímu předčasnému rozvázání zatím nedošlo, situace se uklidnila.

Kamerunec na Letnou přišel před dvěma lety v rámci rozsáhlých nákupů pro tehdejšího italského trenéra Andreu Stramaccioniho. Ve Spartě se však neprosadil, zasáhl jen do deseti ligových utkání a hned v zimě se vrátil do Met na hostování. Na minulou sezonu si defenzivního středopolaře vypůjčilo Maccabi Haifa.

Kamerun sice titul afrického šampiona neobhájil, Mandjeck byl ovšem stabilní součástí jeho týmu.

Reklama

Související témata: