Hlavní obsah

Hlas proti Tvrdíkovi: Tribunu radši živou než kamerami prošpikovanou, udavačskou

Praha

Fotbalová Slavia, jejíž komunikace s fandy a působení na ně, se míjejí účinkem, se teď snaží činit rázná opatření, aby zamezila nepřístojnostem v ochozech. Ozývají se ale i hlasy proti. Ve slávistické komunitě to po utkání s Olomoucí pořádně vře.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Fanoušci Slavie zapálili v utkání s Olomoucí ve druhém poločase světlice.

Článek
Fotogalerie

Podmínka, nebo další trest v podobě zavřené části stadion klub z Edenu za počiny v ligovém utkání s Olomoucí zřejmě nemine. Otázkou před dnešním jednáním disciplinárky zůstává asi jen to, jestli se verdikt za problémy s publikem bude vztahovat stále jen na část stadionu, nebo jestli už bude zavřen celý.

Vedení Slavie reagovalo razantně. Venku je nový návštěvní řád, klub nabídl možná opatření pro zajištění dokonalé identifikace fanoušků, případné doživotní tresty za prohřešky...

Ne všem se ovšem ostřejší přístup zamlouvá. „Stadion není homogenní místo, zaplaťpánbůh. Není to ani dokonalé místo. Často sám nemusím se vším souhlasit. TS (Tribunu Sever) mám ale rád živou, emotivní a pulsující, byť s občasnými excesy, než kamerami prošpikovanou, udavačskou, nudnou, tichou a sterilní. To jen kdybych si měl vybrat...," reagovala na poslední vývoj kdysi ikonická postava slávistického kotle Lukáš Vala, alias Strašák.

Zjevně se nepřiklání k ostrým opatřením. Nicméně šéf klubu Jaroslav Tvrdík si stojí za svým. „Lukáši, tichá a sterilní byla letos třikrát a příští sobotu počtvrté. Možná celý stadion," vypočítává předešlá zavření sektorů i to očekávané další.

Jeho komunikace s fandy zjevně totálně selhala. Tvrdík a spol. už v minulosti nedokázali zabránit tomu, aby za excesy jedinců opakovaně pykali nevinní.

Teď si stojí za svým, za ráznými kroky. A Valovi se snaží naznačit, co by se zřejmě dělo bez nich. „V nejlepším případě bude podmínka na dalších x-zápasů. A ta se znovu poruší," píše bývalý politik s tradiční pílí na sítích.

Disciplinární komise má záležitost z posledního ligového utkání s Olomoucí, kdy čtyři fandové ze sektoru Slavie házeli světlice na olomoucké fanoušky, řešit dnes odpoledne.

Měla by podle Vás pykat fotbalová Slavia za řádění fanoušků uzavřením celého stadionu?
Ano.
77,4 %
Ne.
22,6 %
Celkem hlasovalo 3255 čtenářů.

Reklama

Související témata: