Hlavní obsah

Čtvrtý odchod! Další slávistické eso mizí v cizině. A tím to nekončí

vap, rjm, neuSport.cz
Aktualizováno

Slavia pomalu škrtá další jméno z kádru, na odchodu je podle všeho Jaromír Zmrhal. Další z klíčových postav červenobílých mizí v cizině. Pětadvacetiletý klíčový záložník, který pomohl ke dvěma titulům slávistů, má podle spekulací souhlas k jednání s italskou Brescií. "Můžeme potvrdit, že vedeme s Brescií jednání o přestupu Jaromíra Zmrhala," potvrdil pro Sport.cz informaci Michal Býček, tiskový mluvčí úřadujících mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelci gólu Slavie Jaromíru Zmrhalovi (vpravo) gratuluje na archivním snímku Vladimír Coufal.

Článek

„Dochází k dalšímu zúžení kádru, pravděpodobně dojde k uvolnění dvou hráčů na přestup nebo hostování. Jedním z nich je Zmrhal. Pro klub udělal strašně moc, v minulosti na naše přání odmítl dvě nabídky. Jednu do bundesligy, další do Ruska. Má právo zkusit si zahraniční fotbal. Vyhověl nám tehdy v situaci, kdy by jeho odchod klub sportovně poškodil. Dnes už k němu máme několik alternativních stejně kvalitních hráčů. Trenérský tým i sportovní ředitel doporučili souhlasit s přestupem. Já to v Jaromírově situaci rád udělám. Neprodáváme ho z ekonomických důvodů, ale z hlediska jeho sportovního růstu," uvedl odpoledne šéf Slavie Jaroslav Tvrdík.

V týmu Serie A už působí další český fotbalista Aleš Matějů. Pokud by Zmrhal Slavii skutečně opustil, stal by se už čtvrtým hráčem zvučného jména, o kterého český mistr přišel. A to se takový výprodej rozhodně neočekával.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Slavia dala souhlas Jaromirovi Zmrhalovi se zahajenim jednani o jeho prestupu do italske Brescie. #spolujsmesilnejší #slaviabackstage

Příspěvek sdílený Slavia backstage (@slaviabackstage),Srp 1, 2019 v 1:54 PDT

Během léta odešli do ciziny Simon Deli, Michael Ngadeu a Miroslav Stoch. Naopak stále ještě pořádně početný kádr posílil exsparťan Nicolae Stanciu.

"Je potřeba si také říct, že kádr máme široký a je dost pravděpodobné, že ho ještě dva hráči opustí. Stejně tak věříme, že náhradu za Jardu pokryjeme z vlastních zdrojů, variant na jeho post je několik," konstatoval Jan Nezmar, sportovní ředitel Slavie.

Reklama