Hlavní obsah

Kdepak Premier League. Africká hvězdička už patří Slavii, zatím nechá Oscara v Liberci

Praha
Aktualizováno

Nedělní dopoledne jen potvrdilo, co sobotní vzájemný duel avizoval. Fotbalová Slavia ze Slovanu získala talentovaného jedenadvacetiletého záložníka Oscara Dorleyho. Levonohý středopolař podepsal v Edenu čtyřletou smlouvu a pro podzimní část ligy ještě zůstává v Liberci, kde bude nadále sbírat herní zkušenosti.

Foto: slavia.cz

Oscar Dorley již patří Slavii! Posilu uvítal sportovní ředitel Jan Nezmar.

Článek

Slovan se služeb svého klíčového záložníka pro sobotní vzájemný duel vzdal. Dolaďovaly se poslední podrobnosti jeho přestupu do Slavie a v neděli ráno byl transfer prezentován. Sešívaní s liberijským fotbalistou podepsali čtyřletou smlouvu a do konce podzimu ho nechají hostovat v Liberci.

„Oscara sledujeme už dlouho, myslíme si, že svými fotbalovými dispozicemi a schopnostmi přesně zapadá do našeho systému hry. Mladý hráč, který se ještě bude hodně zlepšovat. Za poslední měsíce vykázal velký progres, což je i důvod, proč ho zatím necháváme na hostování v Liberci. Uvidíme, jak se bude situace v našem kádru vyvíjet, podle toho si ho stáhneme," vysvětluje na klubovém webu sportovní ředitel Jan Nezmar.

Trenéři netají, že se jim mladý Oscar hodně líbí. „Udělal velký progres. Zajímavý hráč, věkově i typologicky se hodí do Slavie. Je univerzální," oceňuje trenér Jindřich Trpišovský. "Bude pro něj aktuálně nejlepší, aby hrál. Zůstane tedy zatím v Liberci a my tak budeme mít připraveného hráče do budoucna, který by nám mohl nahradit případný odchod," plánuje kouč.

Ještě před pár dny se objevila informace, že o Oscara stojí Manchester City. Afričan má dva zahraniční agenty, v České republice ho zastupuje Global Sports. A agentura jednala jen se Slavií.

"Manchester City nikdy nebyl tak žhavý. 'Zaručené' informace pocházely od lidí, kteří se k přestupu talentovaného Oscara chtěli přilepit. Po vzájemné poradě jsme došli k závěru, že Slavia je pro něj v dané fázi kariéry ideálním klubem," ujišťuje agent Filip Zíka.

„Jsem z přestupu nadšený. Myslím si, že je teď pro mě důležité v Liberci ještě zůstat a po půlce sezony přejít do Slavie. Jde o další krok v mojí kariéře a jsem velice šťastný," pochvaluje si Oscar Dorley.

„Slavia má skvělou atmosféru. Moc jsem si užil, když jsem na jejím stadionu hrál," dodává liberijský středopolař. „Chci se utkat s výzvami, jak ligovými, tak v ostatních soutěžích. Chci ze sebe vydat to nejlepší," slibuje.

Reklama

Související témata: