Hlavní obsah

Zlín - Budějovice 2:1Zlín udělal výhrou nad Jihočechy velký krok k záchraně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Adamec 0 : 1
47. Zbožínek 1 : 1
88. Dian 2 : 1

ZLÍN

Fotbalisté Tescomy Zlín porazili v dsobotní předehrávce 28. ligového kola České Budějovice 2:1 a ukončili sérii šesti zápasů bez výhry. Hosté vedli po parádní trefě Jiřího Adamce, ale svěřenci kouče Hoftycha díky trefám Iva Zbožínka a Michala Diana výsledek otočili.

Článek

Domácí začali klíčový boj o záchranu velmi zostra. Už v první minutě hlavičkoval Zbožínek, jenže míč mířící do sítě odkopl před brankovou čárou Pravda. Zlínský stoper Zbožínek hrající stý ligový zápas byl při chuti, jeho další pokus ale skončil mimo. První ostrý zákrok si budějovický gólman Křížek připsal po ráně Krause, který se v šestnáctce snadno zbavil Pravdy.

Zlín byl aktivnější, ale v 11. minutě měl štěstí po hlavičce hostujícího kapitána Skály, který zamířil těsně vedle. Tento pokus byl na dlouho ze strany Jihočechů poslední.

Ve 26. minutě zkoušel Křížka prostřelit Opiela, u pravé tyče však včas zasáhl hostující brankář. O deset minut později zahodil šanci Činčala, kterému k přesnému zakončení chybělo jen pár centimetrů, stejně dopadla i ostrá rána Janíčka.

Zbožínek oslavil jubileum gólem 

Dvě minuty před koncem ale přišel pro domácí šok. Adamec bez přípravy napálil odražený balón a gólman Zlámal se natahoval marně, protože míč zapadl přesně do pravého horního rohu.

Nástup do druhého poločasu Zlínu vyšel a brzy se dočkal vytouženého vyrovnání, když Zbožínek oslavil jubileum přesnou střelou k levé tyčce. V 55. minutě byli domácí blízko k druhé trefě, na Vidličkův centr vyskočil Kraus a míč se dotkl břevna. Po hodině hry zblízka neuspěl opět Zbožínek.

V 70. minutě se domácí dožadovali pokutového kopu po souboji Kladrubského se Šmahajem, ale sudí Příhoda nechal pokračovat ve hře. Dvě minuty před koncem se Zlínští přece jen dočkali, po nakrátko rozehraném rohu se k míči dostal střídající Dian a trefil se do stejného místa jako v prvním poločase Adamec. Závěr utkání dohráli hosté bez Dvořáka, který dostal červenou kartu.

FC Tescoma Zlín - SK Dynamo České Budějovice 2:1 (0:1)
Branky: 47. Zbožínek, 88. Dian - 43. Adamec. Rozhodčí: Příhoda - Pospíšil, Handlíř. ŽK: Opiela, Kraus, Gyan - Táborský. ČK: 90. Dvořák (Č. Budějovice. Diváci: 2865.
Zlín: Zlámal - Vidlička, Švach, Zbožínek, Janíček - Kraus (79. Žůrek), Vrtělka (58. Dian), Opiela, Červenka - Šmahaj, Činčala (46. Vyskočil). Trenér: Hoftych.
Č. Budějovice: Křížek - Plocek (84. Mácha), Skála, Kladrubský, Pravda - Hrbáč (73. Mrkvička), Dvořák, Gruber, Adamec (86. Tischler) - Holenda, Táborský. Trenér: Cipro.

Reklama

Související témata: