Hlavní obsah

Budinský, nebo Laštůvka? Baník řeší po Spartě brankáře

Jeho chvíle přišly v závěru, kdy Baník podržel několika zákroky proti sparťanským brejkům. Ostravští fotbalisté nicméně na Letné nebodovali a pod ligovou porážku 0:2 se výrazně podepsal právě brankář Viktor Budinský. Do přestávky dvakrát inkasoval od Martina Haška. V prvním případě zaspal při střele ze střední vzdálenosti, ve druhém pozdě vyběhl a nechal se přehlavičkovat.

Zaspal ostravský brankář Budinský při gólech Sparty? Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Místo mezi tyčemi není v poslední době slabinou Baníku. V minulé sezoně ostravský tým držel zkušený Jan Laštůvka (37), na začátku nové se šance chopil o jedenáct let mladší Viktor Budinský (26).

Laštůvka v létě prodloužil s klubem smlouvu, jenže se zranil a pro začátek sezony nebyl připravený. Budinský zatím chytal velmi dobře, na Spartě však neměl svůj den. Před pátečním domácím duelem se Slováckem budou trenéři nejspíš zvažovat, zda není vhodná chvíle pro Laštůvkův návrat.

Těch gólů jsem zatím v lize moc nedal, ohromně si jich proto vážím, radoval se Martin Hašek.Video: Sport.cz

„Na hodnocení brankářů máme trenéra gólmanů. Já budu spíš hodnotit stopery, jak se při obdržených brankách chovali. Jde samozřejmě také o součinnost gólmana se stopery. Jasné je, že hlavně druhý gól nás může hodně mrzet," avizuje kouč Bohumil Páník.

Neodhadl dobře situaci

„Přesně nevím, po čem góly padly. V prvním poločase jsme měli problém s odraženými míči, které se nám nedařilo sbírat. Částečně jsme to dokázali eliminovat až po přestávce," krčí rameny Budinský.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Martin Hašek ze Sparty hlavou překonává Viktora Budinského v brance Baníku.

Přiznává zaváhání při druhému gólu. „Čekal jsem, jak dopadne souboj Václava Procházky s Liborem Kozákem, jestli ho vyhraje, nebo ne. Bohužel ho prohrál a míč propadl. Já se snažil jít rychle z branky, ale dostal jsem se tam později než Martin Hašek. Neodhadl jsem situaci vůbec dobře," uznává gólman.

Reklama