Hlavní obsah

Vršovické derby s novými pravidly. Pokud se fanouškům nelíbí, mohou vrátit permanentku

Praha
Aktualizováno

Fotbalová Slavia před sobotním vršovickým derby s Bohemians na svém webu zveřejnila novinky v návštěvním řádu. A to, čeho se mnozí příznivci sešívaných obávali, se stalo skutečností. Stadion už od soboty nebude průchozí!

Foto: Milan Malíček, Právo

Fotbalový stadion Sinobo Stadium už od sobotního utkání nebude průchozí. Slavia se rozhodla uzavřít hned dva koridory v jeho útrobách.

Článek

Fanoušci, kteří byli zvyklí pendlovat v útrobách vršovického Sinobo Stadium, mají smůlu. Slavia se po událostech z utkání se Sigmou rozhodla uzavřít hned dva koridory na svém stadionu a ten se tak stane neprůchozím. Diváci se tedy na svá místa dostanou pouze jedním vchodem.

Tradičně se z domácích sektorů nelze dostat do sektoru hostů, který má pro sebe vyhrazený samostatný vchod. Už v minulosti také Slavia párkrát přikročila k uzavření koridoru na západní tribuně, fanoušci z tribuny Františka Pláničky (tedy tzv. jižní tribuny) se tedy nedostali na tribunu Sever ani k tribuně Východ a naopak.

Rozdělení vstupů na stadion dle sektorů:
Vstup č. 1sektory 101 až 110 a 201 až 206
Vstup č. 2sektory 111 až 118
Vstup č. 4sektory 122 až 130 a 225 až 230
Zdroj: Slavia.cz

Úplnou novinkou je ale uzavřený koridor mezi severní a východní tribunou. Všechny tribuny jsou tedy kompletně neprůchozí a příznivci Slavie z různých částí stadionu už se tak ani v poločasové přestávce nebudou moci navštěvovat. Klub také žádá své příznivce, aby na stadion přišli vzhledem k důkladným kontrolám včas, nejlépe alespoň hodinu před zápasem.

Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík o něco později na svém Twitteru uvedl, že sektorizace je pouze dočasným opatřením, které skončí k 10. září letošního roku. "V tomto termínu bude celý stadion kompletně vybaven novými technologiemi a kamerovými systémy umožňujícími individuální postup proti jednotlivcům," píše předseda představenstva sešívaných.

Zároveň se Slavia v rámci zápasů UEFA rozhodla řešit i nedodržování zákazu stání na schodech během zápasu, což je častý jev na tribuně Sever.

Na nejhlasitěji se projevující tribuně budou od nynějška v zápasech Ligy mistrů nebo Evropské ligy stevardi, kteří budou mít za úkol dohlížet na dodržování tohoto pravidla.

Spolu s opatřeními Slavia fanouškům nabízí možnost vrátti permanentní vstupenku. "V případě, že kdokoli ze stávajících permanentkářů považuje změny v návštěvním řádu a zavádění bezpečnostních opatření za porušení podmínek při zakoupení vstupenky, klub vrátí peníze na žádost držitele do konce srpna v plné výši," píše Tvrdík.

Fanoušci ale navzdory novým omezením mohou mít přece jen z něčeho radost. Jaroslav Tvrdík totiž kromě upřesnění nových pravidel na svém Twitteru zveřejnil také fotografie, na kterých je jasně vidět, že servisní tunel v sektoru 116, po jehož odstranění řady příznivců sešívaných již hodně dlouho volají, zmizel. Místo něj je k dispozici podle Tvrdíka 120 nových míst.

Reklama