Hlavní obsah

Čtyři střely na branku, čtyři góly. Byli jsme mimořádně efektivní, libuje si karvinský Petráň

Zlín

Na sedmý pokus se dočkali. Fotbalisté Karviné zvítězili ve Zlíně nečekaně vysoko 4:1 a připsali si premiérové vítězství v novém ročníku nejvyšší soutěže. Minimálně do neděle se odlepili z posledního místa ligové tabulky.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Michal Petráň z Karviné a Kamso Mara z Liberce - ilustrační foto.

Článek

„Celý týden jsme se na zápas pečlivě připravovali. Hrozně moc jsme chtěli uspět. Konečně nám to tam napadalo. Byli jsme mimořádně efektivní," libuje si karvinský útočník Michal Petráň, že všechny čtyři rány jeho týmu, které směřovaly na branku, skončily v soupeřově síti. Sám přispěl k demolici Zlína třetí trefou.

Podle Petráně zvolil slezský celek správnou taktiku. „Byli jsme hodně aktivní, důsledně jsme napadali rozehrávku domácích. Nutili jsme Zlíňany ke zbytečným ztrátám míčů. Samozřejmě že nás povzbudil rychlý vedoucí gól. A na začátku druhé půle nám hodně pomohlo Azackého vyloučení," má jasno.

Forvard Karviné si oddechl, že dlouhé čekání na výhru je u konce. „Trvalo to docela dlouho, ale neustále jsme si říkali, že každá série musí jednou skončit. Stalo se, a je to obrovská úleva. Prohrávali jsme zápasy o jediný gól, často jsme postrádali štěstíčko. Ve Zlíně se k nám přiklonilo," lebedí si Petráň.

Také kouč Karviné František Straka netají obrovskou spokojenost. „V některých předchozích duelech jsme sahali po bodech, avšak mnohdy jsme neuhráli žádný, protože nám chyběla střelecká efektivita a potřebné štěstí. Tentokrát nás první gól nastartoval a zaslouženě jsme zvítězili," je přesvědčený.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné František Straka.

Pochválil za výborný výkon ofenzivního záložníka z Pobřeží Slonoviny Ba Louau, jenž táhl většinu útoků slezského celku. „Na naši ligu je to vysoce nadstandardní fotbalista. Zápas ve Zlíně ale vyšel i dalším našim hráčům. Třeba Hanouskovi, Bukatovi, Petráňovi nebo Puchelovi. Po psychické stránce je to pro nás strašně důležité vítězství. Domácí sice nic ani v deseti nevzdali, avšak pokaždé, když se nadechovali, jsme je srazili gólem," těší Straku.

Karvinští věří, že se od zlínského triumfu odrazí k trvale lepším výsledkům. „Je to pro nás veliká vzpruha, ale nesmíme usnout na vavřínech. Výhru budeme chtít potvrdit za týden v Teplicích," předsevzal si Petráň.

Reklama

Související témata: